Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bystřické fašaňkové koblihy

Smažené bochánky, tedy koblihy, děláme nejčastěji na sklonku zimy, v období masopustu. Kynuté těsto smažíme v rozpáleném oleji a poté libovolně doplníme podle chutí. Někomu stačí cukr, jiný naplní marmeládou nebo tvarohem.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez dob kynutí

100 min (90 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

18. 2. 2012 10:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

z dávky bude asi 48 koblihů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 781 kJ / 3 533 kcal
Bílkoviny87,72 g
Tuky121,47 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 166 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy482,36 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Při zdobení se fantazii meze nekladou, ... co chutě ráčí :)) Recept jsem v týdnu dostala od paní Libušky, v její rodině se dědí už od praprababičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 2. 2023 09:52

:-)<3:yes::yes::-K ačkoli jsem křtěná Vltavou - název Fašaňk znám také :-D

Anna

19. 1. 2018 00:45

Frantiska: Žádna slovenská skomolenina aj na Záhorí (SR) vedľa Moravy kde sa vyprávja Záhorácky -velice podobňe jak na jak u našich bratrú na Moravje sa ríka fašaňk :)

zizala zizala (moderátorka)

1. 2. 2015 19:41

U nás se taky koná tradiční masopustní průvod s následnou taškařicí, ale je to v úterý brzy odpoledne a to jsem v práci, ještě ani jednou jsem nebyla :-8 V okolních vsích bývá průvod v sobotu nebo v neděli, to je lepší :yes:

senky senky

1. 2. 2015 19:27

zizala: u nás v dědině pod Brdem, na pomezí Hané a Slovácka, se třeba Ostatkové zábavě říkalo "pochovávání base", protože se basa a muzika a zábava s ní spojená pochovala (uklidnila) na půst před Velikonocemi :) bývala to jedna z největších zábav za celý rok, s maskami a malým divadelním představením :-D:-D:-D

zizala zizala (moderátorka)

1. 2. 2015 19:18

casino: :-8:-8 Moc daleko ne, ale za Brno jsem se dostala jen párkrát za život.
Děkuji i senky a Františce za uvedení do obrazu :-K

senky senky

1. 2. 2015 19:12

zizala: nemáš se za co omlouvat, Jaruško ;-) fašaňk, fašaňg, ostatky, tak se masopustu říká na celé nebo větší části jihovýchodní Moravy, Valašsku, kolem Hodonína, Kyjova, Uh.Hradiště ......Už sa fašaňk krátí, už sa nenavrátí, staré baby lajů. že sa nevydajů .... ;-)

Frantiska Frantiska

1. 2. 2015 19:08

zizala: Na Morave :) se používá Fašank (Slovácko)

casino casino

1. 2. 2015 19:08

zizala:
Vy to máte na Moravu asi daleko, že?:-)
Fašaňku, fašaňku, už je ťa namále...
...letos je konec masopustu za 16 dní:-D

zizala zizala (moderátorka)

1. 2. 2015 18:47

Tohoto názvu jsem si nikdy nevšimla, připadá mi legrační :-)) Je mi jasné, že to vniklo zkomolením slovenského slova fašiangy, ale zajímalo by mě, zda se to někde u nás takhle říká? V nějakém nářečí? Omlouvám se, opravdu mě to zajímá :-8

senky senky

1. 2. 2015 18:23

Iva Radkovičová: Díky za vyzkoušení, jsem ráda, že se dařilo :-) u nás budou příští víkend :-)

Iva Radkovičová

1. 2. 2015 18:16

Opravdu moc dobé. Před chvilkou jsem je dodělala a recept si ukládám. Děkuji za dobrý recept

Ája

16. 9. 2014 11:10

Mohu jen doporučit právě jsem je dodělala a doslova mizí pod rukama jsou prostě luxusní.:-p

senky senky

3. 3. 2012 09:28

clupmi:že by kynuly příliš zběsile, se mi nezdálo:-) ale je faktem, že kynuly "pod rukama". Možná to je záměr, aby s sebou kuchařka hodila při smažení:-D:-D

clupmi clupmi

3. 3. 2012 07:05

majda 2: Tak, kalorická bomba to je, to je fakt. Ale alkohol se tam dává mimo jiné proto, aby se zabránilo přílišné nasákavosti tukem při smažení. A RUM (rozumně uložená měna) i na aroma. Ve státní pekárně noční směna vždy příděl rumu poctivě zkonzumovala. :-D

clupmi clupmi

3. 3. 2012 06:59

Na koblihy mám obrovskou chuť. Rozhodně uděluji další + bodík a ukládám do oblíbených. :yes::yes::yes:
p.s.: Jen mám dotaz na množství droždí. Např. NOLI uvádí, že jedna kostka 42 g je na kilo mouky. Není tedy ta dávka velká, nekynulo to příliš zběsile, nebo je to záměr???:-S

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bílková pěna na koblihy koblihy s pěnou jak naplnit koblihy slovenské koblihy koblihy s povidly ostatkové koblihy fasankove koblížky koblihy se sněhem fašankové dobroty recept na koblihy koblihy z penou koblihy recept koblihy koblihy s důlkem slozeni koblihy koblihy s důlkem pena na koblihy koblihy s bramborou koblihy slozeni fasangove koblihy

Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, máslo, mléko, droždí čerstvé, žloutek, sůl, rum, olej

TopRecepty.cz

Bystřické fašaňkové koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g67j