Naložená velikonoční vejce
Velikonoce jsou již pomalu za dveřmi a každý recept na upotřebení vykoledovaných vajíček zajisté přijde vhod. Vařená vajíčka můžete naložit podobně jako utopence. Můžeme je pak jíst samotná nebo je využijeme do salátů.
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vaříme ve vroucí vodě 9 minut. Po uvaření je necháme vychladnout.
Krok 2: Připravíme nálev. Do kastrolu dáme ocet, vodu, nové koření, pepř a bobkový list. Osolíme, přidáme cukr a povaříme.
Krok 3: Vychladlá vejce oloupeme, citron a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
Krok 4: Do sklenice skládáme vařená vejce a prokládáme je plátky citronu, cibulí, feferonkami, tymiánem a zaléváme vlažným nálevem i s kořením. Necháme týden uležet v lednici.
Zveřejněno 12. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Naložená velikonoční vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrADz
Moje poznámka
Naložená velikonoční vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrADz
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 1 hodinou
Likérové kávy
Přidáno před 6 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborné lasagne
Ketynna před 2 minutami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 15 minutami
Květáková polévka
tomstny před 24 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 40 minutami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 52 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 1 hodinou
Nejlepší langoše
LUCAH před 3 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 3 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 3 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 4 hodinami
Suroviny:
vejce,
citron,
cibule červená,
feferonka,
tymián,
ocet,
voda,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
sůl
Komentáře (1)