Pečená řepa s krůtím masem
Příprava tohoto pokrmu je trochu zdlouhavější, výsledek ale stojí za to. Mističky z červené řepy plněné dobře ochucenou směsí mletého krůtího masa chutnají báječně. Nejlépe si je vychutnáme s vařenými bramborami.
Postup přípravy
Krok 1: Červenou řepu opláchneme, vložíme do hrnce a v osolené a okyselené vodě uvaříme doměkka, což může trvat i 60 minut.
Krok 2: Po ochlazení řepu oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme. Spodní část seřízneme tak, aby misky stály. Vydlabanou řepu dáme stranou a použijeme do jiného jídla.
Krok 3: V míse promícháme mleté maso, nastrouhaný sýr, vejce, nadrobno nakrájené jarní cibulky a petrželku. Dochutíme solí, mletým pepřem a zahustíme strouhankou.
Krok 4: Hmotu rozdělíme do připravených řep, naskládáme do pekáčku, podlijeme mírně osolenou vodou (nebo vývarem) a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut.
Krok 5: Podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 2. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená řepa s krůtím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkoZB
Moje poznámka
Pečená řepa s krůtím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkoZB
Nejnovější recepty
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 4 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 5 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 30 minutami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 1 hodinou
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 4 hodinami
Třená bublanina s třešněmi
Moanka před 5 hodinami
Pravý vepřový guláš
Tomas1976 před 5 hodinami
Brusinky z rybízu
Vlasti80 před 7 hodinami
Marmeláda z červeného rybízu
Vlasti80 před 8 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 9 hodinami
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 10 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
sůl,
ocet,
maso krůtí mleté,
sýr eidam,
vejce,
cibulka jarní,
petrželka,
strouhanka,
pepř mletý,
vývar masový
Komentáře (1)