Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená řepa s krůtím masem

Příprava tohoto pokrmu je trochu zdlouhavější, výsledek ale stojí za to. Mističky z červené řepy plněné dobře ochucenou směsí mletého krůtího masa chutnají báječně. Nejlépe si je vychutnáme s vařenými bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 105 min

120 min (15 min příprava + 105 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Červenou řepu opláchneme, vložíme do hrnce a v osolené a okyselené vodě uvaříme doměkka, což může trvat i 60 minut. Krok 2: Po ochlazení řepu oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme. Spodní část seřízneme tak, aby misky stály. Vydlabanou řepu dáme stranou a použijeme do jiného jídla. Krok 3: V míse promícháme mleté maso, nastrouhaný sýr, vejce, nadrobno nakrájené jarní cibulky a petrželku. Dochutíme solí, mletým pepřem a zahustíme strouhankou. Krok 4: Hmotu rozdělíme do připravených řep, naskládáme do pekáčku, podlijeme mírně osolenou vodou (nebo vývarem) a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut. Krok 5: Podáváme s vařenými bramborami.

TIP: Jak dále využít červenou řepu

Zveřejněno 2. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená řepa s krůtím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkoZB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená řepa s krůtím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkoZB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, sůl, ocet, maso krůtí mleté, sýr eidam, vejce, cibulka jarní, petrželka, strouhanka, pepř mletý, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu