Srnčí na smetaně

jirkacz Kuchař: jirkacz

Doba přípravy: 3 hodiny 6 porcí Jiné maso 16 názorů

Suroviny

1 kg srnčího masa
20 dkg slaniny
4 mrkve
4 petržele
1/2 celeru
1 cibule
1 - 2 citróny
15 kuliček jalovce
15 kuliček nového koření
15 kuliček pepře
3 bobkové listy
špetku muškátového oříšku
tymián 4 snítky
sůl
pepř
cukr
zakysaná smetana
2 dcl bílého vína polosladkého
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí vložíme do pekáče, osolíme, zasypeme pokrájenou zeleninou a kolečky z půlky citrónu. Přidáme koření a proložíme slaninou. To celé zalijeme vínem a dáme do lednice na 1 den marinovat.

  2. Po marinování vložíme pekáč do trouby na 180°C na 90 minut. Potom sundáme poklici a necháme ještě 30 minut péct. Poté maso, slaninu, koření a citróny vyndáme a ze zbytku vymixujeme hustý krém, který dle potřeby naředíme vodou.

  3. Na závěr dochutíme solí, cukrem, pepřem a citrónem a zjemníme zakysanou smetanou. To vše důkladně promícháme. Podáváme klasicky s houskovým knedlíkem.

Poznámka

K marinování mohu doporučit Rulandské šedé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srnčí na smetaně

  • jirkacz jirkacz(autor receptu)

    jinak děkuji všem za body:-):-8

    Odpovědět

  • jirkacz jirkacz(autor receptu)

    Hrašuľka.Hrašuľka:
    :-D:-D:-D musíš ty paroháče nějak přilákat třeba z vedlejší dědiny když u vás nejsou;-):-D

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka Hrašuľka.Hrašuľka(neregistrovaná)

    Dala by som si, ja to robím takmer identicky.:-p:-p Len ešte uloviť nejakého paroháča :-!
    Akurát, že v susedstve sa nič nerisuje :-D:-D:-D
    Možno preto, že tu býva väčšina žien - single ;-):-K:-K;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Dost dobré:-!:yes::-D:-))

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Já bych si moc pochutnala,mňam:-p:yes::-Kale bez vínka;-)to se mi"ekluje"v kombinaci po jakékoli smetanové omáčce:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, mi by určitě chutnalo:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    zizala: Zweigeltrebe běžně v kaufu nebo albíku, ale raděj skoč do vinotéky,poznala jsem dost velký kvalitativní rozdíl

    Odpovědět

  • zizala zizala

    jirkacz: To víno s německým názvem neznám. Muflona jsem jednou dělala, na způsob skopového, mně to chutnalo, mužovi nikoliv. Těším se na recept ;-)

    Odpovědět

  • jirkacz jirkacz(autor receptu)

    zizala:
    rulandské modré se hodí k srnčímu pro jeho vůní černého rybízu nebo malin s nímž skvěle harmonizuje...z bílých vín pak rulandské bílé třeba pozdní sběr - citát z časopisu Myslivost:-):yes: příště sem dám něco z muflona který čeká v mrazáku k tomu se zase hodí Zweigeltrebe a z bílých Veltlínské zelené:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    jirkacz: Rulandské modré je :-p:yes: a uznávám, že tomu srnčímu by slušelo asi nejvíc ;-)

    Odpovědět

  • jirkacz jirkacz(autor receptu)

    zizala: no k tomuto receptu mi moc červené suché nepasuje ale jinak se k srnčímu hodí třeba Rulandské modré...to není z mé hlavy ale slyšel jsem to od jednoho someliera a ty tu hubu maj pořádně rozmlsanou:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Klasika a moc dobrá :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

  • zizala zizala

    Mňam, dala bych si :-p Jen bych dala přednost vínu červenému suchému ;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: srnčí na smetaně srnci maso na smetaně srnčí na smetaně recept srnčí na smetaně recepty srnčí pajšl recept srnci na smetane srnčí recept na srnčí srnec na smetaně srncinasmetane srnčí nasmetaně srnčí hřbet na smetaně recepty na srnčí na smetaně muflon na smetaně snčí na smetaně top recepty srnčí na smetaně srnčí maso recepty srnčí na smetaně recept na srnčí na smetaně srnčí na snetaně

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít