Kinder mléčný řez
Domácí Kinder mléčný řez – nadýchaný kakaový korpus, jemný medový krém a dokonale lahodná chuť, která potěší nejen děti, ale i dospělé. Dopřejte si tuto neodolatelnou sladkou radost!
Postup přípravy
Krok 1: Velký plech na pečení (zhruba 40 x 30 cm) vyložíme pečicím papírem. Troubu zapneme na 160 °C.
Krok 2: Vejce a cukr vyšleháme mixérem nebo v kuchyňském robotu do světlé nadýchané pěny. Mouku i kakao prosijeme a spolu se špetkou soli opatrně vmícháme do vaječné pěny.
Krok 3: V menší misce rozmícháme med s rozpuštěným máslem. Přidáme 3-4 lžíce těsta a prošleháme. Potom hmotu přilijeme k těstu a krátce promícháme. Čím déle budeme míchat, tím více bude těsto ztrácet na objemu, tak pozor na to.
Krok 4: Těsto vylijeme na připravený plech, rozetřeme až k okrajům. Vrstva bude opravdu nízká, ale nebojte, je dostatečné. Vložíme do trouby a pečeme 10-12 minut.
Krok 5: Upečený vlažný plát těsta překlopíme na velký podnos nebo prkénko, spodní strany sloupneme papír a potom plát zase otočíme zpět.
Krok 6: Želatinu namočíme do studené vody. Mezitím vyšleháme 250 g smetany téměř do pevna.
Krok 7: Zbytek smetany spolu s medem ohřejeme, nesmí vařit, stačí teplota kolem 50 °C. Přidáme mléko, rozmícháme a nyní okapanou želatinu, opět důkladně rozmícháme. Postupně zašleháme tuto smetanovou směs se želatinou do vyšlehané smetany.
Krok 8: Plát rozpůlíme a jednu polovinu otočíme spodní stranou nahoru. Tuto spodní stranu natřeme krémem ve stejně vysoké vrstvě. Přikryjeme druhou půlkou korpusu.
Krok 9: Řezy uložíme do lednice přes noc, krásně ztuhnou a rozleží se. Druhý den nakrájíme na menší kousky a můžeme se kochat dětskou radostí z toho, co vzniklo. Skladujeme v chladu.
Zveřejněno 17. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kinder mléčný řez
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31KKr
Moje poznámka
Kinder mléčný řez
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31KKr
Nejnovější recepty
Jelení závitky
Přidáno před 1 hodinou
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 2 hodinami
Kynutý makový závin se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček bez vajec
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí roláda s okurkou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 13 minutami
Guláš SPECIÁL
Sahula před 18 minutami
Kuřecí prsa s cizrnou, olivami a rajčatovou omáčkou
AnnaKrizova před 27 minutami
Polévka z dýně hokkaido
AnKo312 před 1 hodinou
Lehce pikantní guláš z bedel
Cyklistka před 2 hodinami
Bramboračka
Susanna před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
musilek.p před 4 hodinami
Dršťková polévka
Andras před 4 hodinami
Hrušková povidla na koláče
Hulecova před 4 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
prášek kakaový,
máslo,
med,
smetana ke šlehání,
med,
mléko sušené,
želatina
Komentáře (8)