Hovězí dušené na mrkvi

Hovězí maso Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Suroviny 2 porce

1 větší cibule
3 stroužky česneku
300 g hovězích nudliček
3 střední mrkvičky
sůl
pepř
kmín
vývar - případně bujon
sádlo (olej, tuk)

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Restujeme do zlatova.

  2. Následně přidáme hovězí nudličky, které jsou osolené, opepřené a zaprášené kmínem dle chuti. Maso orestujeme a podlijeme vývarem či vodou s bujonem. Necháme dusit, než nudličky změknou. (Pro rychlejší přípravu doporučuji použít papiňák).

  3. Mezi tím, než se masíčko podus, očistíme a nastrouháme mrkev. Jakmile bude maso téměř hotové, mrkvičku přisypeme a ještě chvíli podusíme.

  4. Jakmile je maso hotové, můžeme zahustit světlou jíškou. Já ponechávám bez zahuštění. Podáváme s bramborem.

Komentáře k receptu Hovězí dušené na mrkvi

K receptu nejsou žádné komentáře.