Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční zajíček s vaječňákem

Zkuste letos místo tradičního beránka upéct velikonočního zajíčka! Je nadýchaný, voňavý a díky lesklé polevě z vaječného likéru skvěle chutná i vypadá. Upečte si tuto výbornou a roztomilou dekoraci na svůj velikonoční stůl.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

forma o objemu 0,75 l

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme troubu na 175 °C. Formu vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Krok 2: Do mísy dáme vejce, cukr krupice a vanilkový cukr a semínka z vanilkového lusku. Šleháme přibližně 3 minuty do světlé pěny. Krok 3: Přilijeme vaječný likér a olej. Šleháme další minutu. Nakonec prosejeme mouku s kypřicím práškem a vmícháme do žloutkové hmoty. Krok 4: Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme přibližně 50–60 minut. Propečení vyzkoušíme špejlí – po zapíchnutí zůstane suchá. Krok 5: Po upečení necháme zajíčka zcela vychladnout ve formě. Opatrně vyklopíme a můžeme pocukrovat. Krok 6: Zajíčka můžeme polít také polevou z vaječného likéru. Tu připravíme velmi jednoduše tak, že v misce důkladně prošleháme všechny suroviny. Nalijeme na zajíčka a necháme ztuhnout.

TIP: Jak připravit vaječný likér

Zveřejněno 17. 4. 2025

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMpr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMpr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, olej, likér vaječný, vejce, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, lusk vanilkový, cukr moučkový, likér vaječný, mléko sušené, olej, mouka polohrubá, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]