Hrníčkový perník
Velice oblíbeným moučníkem, který nám připomene nedělní odpoledne u babičky, je bezesporu perník, který nádherně provoní kuchyň. Perník, spojený rybízovým džemem, s polevou z ledových kaštanů, bude pro vaše ústa tím pravým potěšením.
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Do mísy prosejeme obě dvě mouky, přidáme kypřicí prášek, kakao, cukr, koření a promícháme.
Krok 3: Přidáme mléko, vejce a máslo (nebo olej). Šlehačem rozmícháme a vlijeme na plech. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20-30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do perníku a po vytažení musí být suchá.
Krok 4: Po upečení necháme perník vychladnout. Poté jej podélně rozpůlíme, natřeme džemem a opět spojíme dohromady.
Krok 5: Tyčinky ledových kaštanů nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Připravenou polevou polijeme perník.
Zveřejněno 30. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrníčkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO035
Moje poznámka
Hrníčkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO035
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 13 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 5 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 6 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 8 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 8 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 8 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 9 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek,
kakao holandské,
mléko,
vejce,
máslo,
koření do perníku,
tyčinka ledové kaštany
Komentáře (1)