Hrníčkový perník
Velice oblíbeným moučníkem, který nám připomene nedělní odpoledne u babičky, je bezesporu perník, který nádherně provoní kuchyň. Perník, spojený rybízovým džemem, s polevou z ledových kaštanů, bude pro vaše ústa tím pravým potěšením.
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Do mísy prosejeme obě dvě mouky, přidáme kypřicí prášek, kakao, cukr, koření a promícháme.
Krok 3: Přidáme mléko, vejce a máslo (nebo olej). Šlehačem rozmícháme a vlijeme na plech. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20-30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do perníku a po vytažení musí být suchá.
Krok 4: Po upečení necháme perník vychladnout. Poté jej podélně rozpůlíme, natřeme džemem a opět spojíme dohromady.
Krok 5: Tyčinky ledových kaštanů nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Připravenou polevou polijeme perník.
Zveřejněno 30. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrníčkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO035
Moje poznámka
Hrníčkový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO035
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 20 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 23 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 27 minutami
Buchta Fešák
LuccHansel před 50 minutami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 1 hodinou
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 1 hodinou
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
perseus před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 4 hodinami
Bramborové knedlíky
essinKa před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 4 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek,
kakao holandské,
mléko,
vejce,
máslo,
koření do perníku,
tyčinka ledové kaštany
Komentáře (1)