Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Smetanovou cibulovou omáčku, se směsí zeleniny, můžete využít třeba k masu nebo k volským okům. Chuť této omáčky spočívá v orestované cibuli a ač se na první pohled může zdát obyčejná, není tomu tak.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Zeleninu nakrájíme.
Krok 2: Na másle orestujeme cibuli do sklovita. Poté přidáme mouku a krátce orestujeme do žluta (cibulka i jíška nesmí zhnědnout).
Krok 3: Jíšku zalijeme chladným vývarem, dobře promícháme, osolíme, opepříme a povaříme mírným varem asi 30 minut.
Krok 4: Na másle restujeme zhruba 10 minut nakrájenou zeleninu a pak ji přidáme do omáčky. Dle potřeby povaříme do změknutí zeleniny, přidáme smetanu pokojové teploty, zamícháme a již pouze prohřejeme.
Krok 5: Na oleji připravíme volská oka. Jako přílohu můžeme použít rýži.
Zveřejněno 9. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5WJ
Moje poznámka
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kr5WJ
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 1 hodinou
Likérové kávy
Přidáno před 6 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborné lasagne
Ketynna před 2 minutami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 15 minutami
Květáková polévka
tomstny před 24 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 40 minutami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 52 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 1 hodinou
Nejlepší langoše
LUCAH před 3 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 3 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 3 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 4 hodinami
Suroviny:
cibule,
máslo,
mouka hladká,
vývar masový,
smetana na vaření,
sůl,
pepř mletý,
zelenina,
máslo,
vejce,
olej
Komentáře (1)