Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičková smaženice

Na jaře jsou ředkvičky nejšťavnatější a nejkřupavější. Zakomponovat se dají do spousty pokrmu, připravit z nich můžete také skvělou smaženici, kterou podáváme na bagetkách s bylinkovým máslem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z ředkviček odkrojíme zelenou nať, omyjeme je a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky nakrájíme najemno i s natí. Bílé části cibulek osmahneme na lžíci másla. Krok 2: Přidáme ředkvičky, smažíme ještě asi pět minut. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce. Vše umícháme a dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Zbylé máslo utřeme s bylinkovou solí. Bagetky podélně rozkrojíme, namažeme slabou vrstvou bylinkového másla a zapečeme v troubě tak, aby okraje baget zezlátly. Krok 4: Na horké bagety naneseme ředkvičkovou smaženici, ozdobíme několika kolečky čerstvých ředkviček a posypeme zelenou natí z mladých jarních cibulek.

TIP: Co se dá udělat z ředkviček?

Zveřejněno 24. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková smaženice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBRqX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková smaženice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBRqX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ředkvičky, cibulka jarní, máslo, vejce, sůl bylinková, bageta, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu