Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičková smaženice

Na jaře jsou ředkvičky nejšťavnatější a nejkřupavější. Zakomponovat se dají do spousty pokrmu, připravit z nich můžete také skvělou smaženici, kterou podáváme na bagetkách s bylinkovým máslem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z ředkviček odkrojíme zelenou nať, omyjeme je a nakrájíme na plátky. Jarní cibulky nakrájíme najemno i s natí. Bílé části cibulek osmahneme na lžíci másla. Krok 2: Přidáme ředkvičky, smažíme ještě asi pět minut. Nakonec přidáme rozšlehaná vejce. Vše umícháme a dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Zbylé máslo utřeme s bylinkovou solí. Bagetky podélně rozkrojíme, namažeme slabou vrstvou bylinkového másla a zapečeme v troubě tak, aby okraje baget zezlátly. Krok 4: Na horké bagety naneseme ředkvičkovou smaženici, ozdobíme několika kolečky čerstvých ředkviček a posypeme zelenou natí z mladých jarních cibulek.

TIP: Co se dá udělat z ředkviček?

Zveřejněno 24. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková smaženice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBRqX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková smaženice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBRqX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ředkvičky, cibulka jarní, máslo, vejce, sůl bylinková, bageta, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu