Dort zlatá cihla
Dortem ve tvaru zlaté cihly ohromíte každého oslavence. Dort poskládáte z plátů upečeného piškotu, proložíte máslovo-pudinkovým krémem a potáhnete marcipánem. Zlatá barva ve spreji se postará o dokonalou imitaci.
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme těsto. Vejce a cukr šleháme 3 minuty. Za stálého šlehání přidáme 2 lžíce horké vody a šleháme do zhoustnutí.
Krok 2: Do směsi lehce vmícháme mouku. Těsto nalijeme na velký plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut.
Krok 3: Mezitím připravíme krém. Z mléka odebereme 1/3, ve které rozmícháme pudinkový prášek a mouku. Zbytek mléka zahřejeme k varu.
Krok 4: Do vřelého mléka zamícháme vanilkový cukr a za stálého míchání vléváme rozmíchaný pudink s moukou. Vaříme, až získáme hustou kaši, kterou za občasného míchání necháme vystydnout.
Krok 5: Máslo a moučkový cukr vyšleháme do pěny. Čtvrtinu máslového krému postupně zašleháme
do chladného pudinku. Takto připravený pudink zašleháme postupně ke zbytku máslového krému a vše ještě šleháme, až získáme nadýchaný krém. Do krému můžeme zamíchat trochu džemu. Krok 6: Ze studeného, upečeného piškotu vyřízneme obdélníky 14x28,13x28 a 12x28 cm. Krok 7: Nejširší piškot namažeme krémem a přikryjeme dalším plátem piškotu. Další vrstva bude krém, na který položíme dětské piškoty slepené džemem. Opět potřeme krémem. Nakonec položíme poslední, nejužší plát piškotu. Krok 8: Všechny strany dortu seřízneme šikmo dolů a dort potřeme zbytkem krému. Krok 9: Změříme, jak velký plát marcipánu budeme potřebovat a vyválíme ho. Plát položíme na cihlu, hezky jej uhladíme a přebytečné části odřízneme. Krok 10: Nakonec cihlu nastříkáme zlatou barvou a po zaschnutí štětečkem napíšeme text pomocí potravinářské barvy.
do chladného pudinku. Takto připravený pudink zašleháme postupně ke zbytku máslového krému a vše ještě šleháme, až získáme nadýchaný krém. Do krému můžeme zamíchat trochu džemu. Krok 6: Ze studeného, upečeného piškotu vyřízneme obdélníky 14x28,13x28 a 12x28 cm. Krok 7: Nejširší piškot namažeme krémem a přikryjeme dalším plátem piškotu. Další vrstva bude krém, na který položíme dětské piškoty slepené džemem. Opět potřeme krémem. Nakonec položíme poslední, nejužší plát piškotu. Krok 8: Všechny strany dortu seřízneme šikmo dolů a dort potřeme zbytkem krému. Krok 9: Změříme, jak velký plát marcipánu budeme potřebovat a vyválíme ho. Plát položíme na cihlu, hezky jej uhladíme a přebytečné části odřízneme. Krok 10: Nakonec cihlu nastříkáme zlatou barvou a po zaschnutí štětečkem napíšeme text pomocí potravinářské barvy.
Zveřejněno 17. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort zlatá cihla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYX71
Moje poznámka
Dort zlatá cihla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYX71
Nejnovější recepty
Kuřecí paličky ve slanině
Přidáno před 1 hodinou
Fazolový salát s mrkví a párkem
Přidáno před 9 hodinami
Batátová kaše
Přidáno před 10 hodinami
Krkovička s dýňovo-bramborovou kaší
Přidáno před 10 hodinami
Masová směs Mexiko
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky s dýňovým pyré vhodné pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
Atilla před 1 hodinou
Nadýchaná banánová buchta
brtna před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
brtna před 9 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
brtna před 9 hodinami
Babiččina fazolačka
Marierosulkova před 10 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
KetyHu před 11 hodinami
Vepřové plátky s krůtími játry a fazolkami
adelaku před 11 hodinami
Sekaná v anglické slanině
poirotka před 11 hodinami
Pečené brambory s masem a žampióny
Veritaska před 14 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
voda,
máslo,
cukr moučkový,
mléko,
pudinkový prášek,
cukr vanilkový,
mouka polohrubá,
marcipán,
marmeláda,
piškoty dětské,
potravinářské barvivo,
Komentáře (2)