Nejlepší pudinkáče

Suroviny 16 ks o délce 10 cm

Těsto:
1/4 l mléka
20 g droždí
10 lžiček cukru
400 g hladké mouky
špetka soli
3 žloutky
2 dl oleje
Krém:
3/4 litru mléka
6-8 lžic cukru krupice
3 vanilkové pudinky (Dr. Oetker, Pravá vanilka smetanová - přidáno k fotografiím)
trochu vanilkového aroma (Dr. Oetker 38 ml - přidáno k fotografiím)
180 g másla
Dále:
vajíčko na potření
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek ze 4 lžiček cukru, vlažného mléka a droždí. V míse smícháme mouku, do které jsme zamíchali špetku soli, přidáme cukr, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Těsto řádně zpracováváme, buď ručně vařečkou, nebo lépe elektrickým šlehačem s hnětacími háky tak dlouho, až se přestane lepit na stěny mísy, je očividně hladké, řádně provzdušněné a má tvar bochánku. Poté necháme nakynout cca 1 hod, aby zdvojnásobilo objem.

  2. Než těsto nakyne, připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink, který za občasného řádného promíchání zchladíme ve studené vodní lázni na pokojovou teplotu. Elektrickým šlehačem vyšleháme pomocí metliček máslo, které musí mít také pokojovou teplotu, (jinak má krém tendenci se srážet) a postupně do něj za stálého šlehání přidáváme po částech pudink. Na závěr zašleháme trochu vanilkového aroma (dle chuti) a dáme zatím do lednice.

  3. Troubu rozehřejeme na 200°C a začneme pracovat s těstem. Odkrajujeme z něj stejné kousky, z každého rukou vyválíme váleček (vál lehce poprášíme moukou) o průměru zhruba 1 cm (tloušťka prstu) a dlouhý přibližně 20 cm, přehneme na polovinu, čímž vzniknout dva stejně dlouhé prameny, které zapleteme (zakroutíme jako vrták) a konec zmáčkneme prsty k sobě a vsuneme dospod.

  4. Takto vzniklé pletýnky vložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme nechat ještě chvíli kynout (já to nedělám), vložíme do horké trouby a pečeme 15 minut.

  5. Vychladlé rozkrojíme, na spodní část nastříkáme krém, přiklopíme vrchní částí a pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Recept - zdroj: http://www.nejrecept.cz/recept/nejlepsi-pudinkace-...

Každý, kdo je ochutnal, je z nich unešený. :) Těsto je nadýchané a vláčné a krém nádherně voní po vanilce.

Původně jsem tento recept měla jen v albech s popisem, že je těsto řídké a špatně se s ním pracuje a proto jsem přiměřeně dosypala mouku, ale uživatelka Hella mi poradila, že čím déle budu těsto hníst, tím víc se bude utužovat. Dala jsem na její radu a opravdu se mi s ním pak dobře pracovalo. Tímto jí moc děkuji.

Komentáře k receptu Nejlepší pudinkáče

  • jarkave jarkave

    :yes::yes: Včera jsem se konečně odhodlala upéct pudinkáče, nemají chybu:-8:-8 recept mám uložený.

    Odpovědět

  • Teomi Teomi

    Dnes jsem pekla poprvé a určitě né naposledy. Jsou báječné :-) děkuji :yes:

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Delikatesa. Tři roky kolem receptu na Pudinkáče chodím, ale říkala jsem si, že budou moc máslové nebo moc sladké ... ale ony jsou prostě ... IDEÁLNÍ ... sladké spíš méně, krém spíš pudinkový. Prostě všem doma moc a moc chutnají. :yes: Přidala jsem i foto. :-)

    Odpovědět

  • Eli.stastna Eli.stastna

    Dnes jsem pudinkáče dělala poprvé a jsou úžasné. Těsto je skvělé, akorát se musí déle hníst aby nebylo tak řídké. Ale tento recept je super. Všichni si moc pochutnali. Díky ;-)

    Odpovědět

  • DagmarLukasova DagmarLukasova

    Dělám je dnes už po nevímkolikáté a jsou báječné.. Přítel nemá rád pudink, tak dávám tvaroh s hrozinkama.. jsou skvělé iněkolik dní (pokud teda udělám 2 dávky najednou):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tanula tanula

    Dnes jsem pekla pudinkáče úplně poprvé. Dělala jsem v domácí pekárně, těsto bylo řídké, nedalo se s ním pracovat. Přidala jsem tedy trochu mouky, pak už práce s těstem v pohodě, ale zase nenakynulo tak jak mělo. Krém je na nás hodně sladký, přidala jsem kakao a tím stáhla trochu tu sladkou chuť. Nejsou úplně O.K., ale k snědku jsou. Příště udělám těsto v robotu, bez přidání mouky a budu míchat a míchat. Uvidím jestli to pomůže.

    Odpovědět

  • Renata L Renata L

    Dnes jsem pekla podruhé a přidala jsem s dovolením další fotografii.Děkuji za recept,jsou výborné:yes:

    Odpovědět

  • CindyMonty CindyMonty

    Jarka Ax:

    Odpovědět

  • Jarka Ax Jarka Ax (autorka receptu)

    Kruela: Ve fotografiích je fotopostup. Pokud vámi vytvořené těsto nevypadalo stejně, pak jste někde musela udělat chybu (což se může stát každému). I ten krém, pokud se udělá přesně podle receptu, je lahodný. Nechápu, jak jste z něj dokázala vytvořit gel. :-) Mrzí mě, že se Vám to nepovedlo, ale receptem to není. Troufám si tvrdit, že je napsaný srozumitelně, je ovšem potřeba ho dočíst až do konce, včetně poznámky.

    Odpovědět

  • Kruela Kruela

    Nic tak hrozného jsem ještě neupekla. Těsto příšerně mastné. Krém není krém, ale spíše gel i když výborné chuti. Bohužel škoda práce, letělo to do koše. :-// Rozhodně po druhé dělat nebudu.

    Odpovědět

  • Stanicka90 Stanicka90

    Trochu komplikovanější práce. Těsto se zadělávalo opravdu těžce, když děláte ručně. Chce to pekárnu nebo trochu víc mouky. Krém chce stopro víc cukru, jinak je výsledek “nemastný a neslaný”. Vylepšila jsem čokoládovou polevou a příště vím, co upravit:) ale recept ukládám, výsledek byl nakonec moc dobrý. :-8

    Odpovědět

  • Pouzina Pouzina

    Těsto bylo ze začátku docela řídké,ale chce to opravdu déle propracovat, až se nelepí na stěny mísy . Krásně se s ním pracovalo, nelepí se a po upečení je nadýchané jako obláček :-8 Určitě jsem nepekla naposledy. :yes: zasloužený bod za recept a ne za foto jak to mnozí dělají...

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    bystrouska: já už jsem je dělala 2x a vždy se s těstem dobře pracovalo, nikdy nelepilo;-) Zadělávala jsem těsto v DP.

    Odpovědět

  • Jarka Ax Jarka Ax (autorka receptu)

    bystrouska:
    Chce to propracovávat těsto tak dlouho, dokud nezíská nelepivou konzistenci, pak se s ním pracuje moc dobře. :yes: Je to v poznámce pod receptem. I já s tím měla poprvé problém, dokud mi uživatelka Hella neporadila. :-K

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Pudinkáče jsou dobré :yes:, ale s těstem se špatně pracuje, lepí se , musí se hodně podsypávat :-(. Ale jinak chuťově dobré:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: pudinkace pudinkace recept recept na pudinkace pudinkáče recept videorecept pudinkáče recepty recepty pudinkáče recept pudinkace pudingače kynuté pudinkáče pudikače těsto na pudinkáče pudinkáče z listového těsta pudynkače pudynkače pudinkáč top recepty pudinkáče nejlepší recepty domaci pudinkace pudinkáče z domácí pekárny podinkáče