Nejlepší pudinkáče

Jarka Ax Kuchařka:

16 ks o délce 10 cm Moučníky , Kynuté, Ostatní 23 názorů

Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů
538

Suroviny

TĚSTO:
1/4 lmléka
20 g droždí
10 lžiček cukru
400 g hladké mouky
špetka soli
3 ks žloutků
2 dcl oleje
KRÉM:
3/4 litru mléka
6-8 lžic cukru krupice
3 vanilkové pudinky (Dr. Oetker, Pravá vanilka smetanová - přidáno k fotografiím)
trochu vanilkového aroma (Dr. Oetker 38ml - přidáno k fotografiím)
180 g másla
DÁLE BUDEME POTŘEBOVAT:
vajíčko na potření
moučkový cukr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek ze 4 lžiček cukru, vlažného mléka a droždí. V míse smícháme mouku, do které jsme zamíchali špetku soli, přidáme cukr, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Těsto řádně zpracováváme, buď ručně vařečkou, nebo lépe elektrickým šlehačem s hnětacími háky tak dlouho, až se přestane lepit na stěny mísy, je očividně hladké, řádně provzdušněné a má tvar bochánku. Poté necháme nakynout cca 1 hod, aby zdvojnásobilo objem.

  2. Než těsto nakyne, připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink, který za občasného řádného promíchání zchladíme ve studené vodní lázni na pokojovou teplotu. Elektrickým šlehačem vyšleháme pomocí metliček máslo, které musí mít také pokojovou teplotu, (jinak má krém tendenci se srážet) a postupně do něj za stálého šlehání přidáváme po částech pudink. Na závěr zašleháme trochu vanilkového aroma (dle chuti) a dáme zatím do lednice.

  3. Troubu rozehřejeme na 200°C a začneme pracovat s těstem. Odkrajujeme z něj stejné kousky, z každého rukou vyválíme váleček (vál lehce poprášíme moukou) o průměru zhruba 1 cm (tloušťka prstu) a dlouhý přibližně 20 cm, přehneme na polovinu, čímž vzniknout dva stejně dlouhé prameny, které zapleteme (zakroutíme jako vrták) a konec zmáčkneme prsty k sobě a vsuneme dospod.

  4. Takto vzniklé pletýnky vložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme nechat ještě chvíli kynout (já to nedělám), vložíme do horké trouby a pečeme 15 minut.

  5. Vychladlé rozkrojíme, na spodní část nastříkáme krém, přiklopíme vrchní částí a pocukrujeme.

Poznámka

Recept - zdroj: http://www.nejrecept.cz/recept/nejlepsi-pudinkace-...

Každý, kdo je ochutnal, je z nich unešený. :) Těsto je nadýchané a vláčné a krém nádherně voní po vanilce.

Původně jsem tento recept měla jen v albech s popisem, že je těsto řídké a špatně se s ním pracuje a proto jsem přiměřeně dosypala mouku, ale uživatelka Hella mi poradila, že čím déle budu těsto hníst, tím víc se bude utužovat. Dala jsem na její radu a opravdu se mi s ním pak dobře pracovalo. Tímto jí moc děkuji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 613 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejlepší pudinkáče

  • Irrena Irrena

    Dělala jsem je a vydržely 4 dny a byly čím dál lepší;-):yes: Těsto jsem dělala v domácí pekárně a bylo suprové:yes:

    Odpovědět

  • Fikina Fikina

    luciehutt: Určitě vydrží,teda pokud se nestí což asi hrozí.

    Odpovědět

  • luciehutt luciehutt

    Těším se až vyzkouším, snad vydrží na oslavu do druhého dne v pohodě ( a snad je manžel do rána nezbaští ) :-D :yes:

    Odpovědět

  • Janako Janako

    Právě jsem je dodělala, s těstem se krásně pracovalo a použila jsem Zlatý klas. Opravdu mě překvapil, je to úplně něco jiného než pudink. Krásně voní a všichni už mlaskají. Děkuji za recept, úžasné. :yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Vyzkoušeno. Jsou moc dobré. Sice jsem zaměnila mouku za polohrubou (nedopatřením) tak jsem čekala co z toho vyleze, ale povedly se. +1.

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    Vypadá to tak dobře, že zítra recept vyzkouším!<3

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41

    Nejdříve mě zarazila délka receptu, ale po přečtení jsem zjistila, že jde o kynuté těsto naplněmé pudinkem, ale popsané krok za krokem, , což může mnohým začínájícím kuchařkám pomoc, já už peču a vařím 30 let tak to snad zvládnu :yes: dnes budu péct, ale už teď dávám bodík:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Coleta: Poprosím o tykanie...:-K Ak použiješ na krém, tak hustý Zlatý klas, teda 1 sáčok (40 g) na 0,5 l mlieka.;-) Len to potom všľahávať po troške a dôkladne. ;-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    tejaja: Terezko, děkuji za odpověď. Na Vás jsem myslela, vím, že jste někde psala, že ho používáte. Myslíte, že by stačil tedy jeden?
    Zkoušela jsem ho do šodó k buchtičkám a byl výborný.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Coleta: Zlatý klas je do múčnikov oveľa lepší ako puding. U nás (mysdlím všeobecne) sa používa práve on, nie puding. Zlatý klas môžeš uvariť v 3 hustotách, podľa toho, na aký účel ho chceš použiť. Máš to napísané na obale. Do múčnikov používam zásadne najvyššiu hustotu, on je síce po uvarení pevný, ale keď ho všľaháš do krému, tak je akurát. Krém drží nádherne, netečie, ak ho nastriekaš, drží tvar. Dovolím si povedať, že puding sa mu nevyrovná. Neboj sa ho vyskúšať. ako vravím, Zlatý klas používala už moja babička, je super aj chuť má inú ako puding. ;-)
    Ak by si chcela robiť tento recept, tak na tých 3/4 l mlieka daj 1,5 vrecka Zlatého klasu, neviem, aké balenie máš, lebo je aj veľké, tak daj 60 g Zlatého klasu.;-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Nemáte, prosím, zkušenost se zlatým klasem místo pudinku? Zlatý klas mi přijde chutnější, ale je moc hutný, kolik tedy balení zlatého klasu místo 3 pudinků?

    Odpovědět

  • Jarka Ax Jarka Ax(autorka receptu)

    Irrena:
    Díky, tu pekárnu příště taky určitě vyzkouším. :yes: :-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Právě se mi pečou, s těstem se výborně pracuje, nelepí, zadělávala jsem v pekárně;-):yes: Mám 15 ks, ale jsou obrovské, příště udělám menší.

    Odpovědět

  • Jarka Ax Jarka Ax(autorka receptu)

    Fikina:
    Tak to je skvělý, příště taky vyzkouším. :yes::-) Díky! :yes:

    Odpovědět

  • Fikina Fikina

    Jarka Ax: Nemáte zač,však už jsem je dělala hodněkrát a vy je máte taky moc hezký.Každýmu chutnaj a kamarádka nerada peče kynutá těsta,ale pudinkáče jsou vyjímkou.Až je budu dělat,tak to udělám s vanilkou podle Vás.Určitě to bude dobrý.Jó a těsto jsem dělala v pekárně(mámEtu Siestu) i v robotu.Obojí je super.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo