Nejlepší pudinkáče

Jarka Ax Kuchařka:

16 ks o délce 10 cm Moučníky , Kynuté, Ostatní 31 názorů

542

Suroviny

TĚSTO:
1/4 lmléka
20 g droždí
10 lžiček cukru
400 g hladké mouky
špetka soli
3 ks žloutků
2 dcl oleje
KRÉM:
3/4 litru mléka
6-8 lžic cukru krupice
3 vanilkové pudinky (Dr. Oetker, Pravá vanilka smetanová - přidáno k fotografiím)
trochu vanilkového aroma (Dr. Oetker 38ml - přidáno k fotografiím)
180 g másla
DÁLE BUDEME POTŘEBOVAT:
vajíčko na potření
moučkový cukr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek ze 4 lžiček cukru, vlažného mléka a droždí. V míse smícháme mouku, do které jsme zamíchali špetku soli, přidáme cukr, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Těsto řádně zpracováváme, buď ručně vařečkou, nebo lépe elektrickým šlehačem s hnětacími háky tak dlouho, až se přestane lepit na stěny mísy, je očividně hladké, řádně provzdušněné a má tvar bochánku. Poté necháme nakynout cca 1 hod, aby zdvojnásobilo objem.

  2. Než těsto nakyne, připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink, který za občasného řádného promíchání zchladíme ve studené vodní lázni na pokojovou teplotu. Elektrickým šlehačem vyšleháme pomocí metliček máslo, které musí mít také pokojovou teplotu, (jinak má krém tendenci se srážet) a postupně do něj za stálého šlehání přidáváme po částech pudink. Na závěr zašleháme trochu vanilkového aroma (dle chuti) a dáme zatím do lednice.

  3. Troubu rozehřejeme na 200°C a začneme pracovat s těstem. Odkrajujeme z něj stejné kousky, z každého rukou vyválíme váleček (vál lehce poprášíme moukou) o průměru zhruba 1 cm (tloušťka prstu) a dlouhý přibližně 20 cm, přehneme na polovinu, čímž vzniknout dva stejně dlouhé prameny, které zapleteme (zakroutíme jako vrták) a konec zmáčkneme prsty k sobě a vsuneme dospod.

  4. Takto vzniklé pletýnky vložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme nechat ještě chvíli kynout (já to nedělám), vložíme do horké trouby a pečeme 15 minut.

  5. Vychladlé rozkrojíme, na spodní část nastříkáme krém, přiklopíme vrchní částí a pocukrujeme.

Poznámka

Recept - zdroj: http://www.nejrecept.cz/recept/nejlepsi-pudinkace-...

Každý, kdo je ochutnal, je z nich unešený. :) Těsto je nadýchané a vláčné a krém nádherně voní po vanilce.

Původně jsem tento recept měla jen v albech s popisem, že je těsto řídké a špatně se s ním pracuje a proto jsem přiměřeně dosypala mouku, ale uživatelka Hella mi poradila, že čím déle budu těsto hníst, tím víc se bude utužovat. Dala jsem na její radu a opravdu se mi s ním pak dobře pracovalo. Tímto jí moc děkuji.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 996 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejlepší pudinkáče

  • Pouzina Pouzina

    Těsto bylo ze začátku docela řídké,ale chce to opravdu déle propracovat, až se nelepí na stěny mísy . Krásně se s ním pracovalo, nelepí se a po upečení je nadýchané jako obláček :-8 Určitě jsem nepekla naposledy. :yes: zasloužený bod za recept a ne za foto jak to mnozí dělají...

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    bystrouska: já už jsem je dělala 2x a vždy se s těstem dobře pracovalo, nikdy nelepilo;-) Zadělávala jsem těsto v DP.

    Odpovědět

  • Jarka Ax Jarka Ax(autorka receptu)

    bystrouska:
    Chce to propracovávat těsto tak dlouho, dokud nezíská nelepivou konzistenci, pak se s ním pracuje moc dobře. :yes: Je to v poznámce pod receptem. I já s tím měla poprvé problém, dokud mi uživatelka Hella neporadila. :-K

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Pudinkáče jsou dobré :yes:, ale s těstem se špatně pracuje, lepí se , musí se hodně podsypávat :-(. Ale jinak chuťově dobré:yes:

    Odpovědět

  • luciehutt luciehutt

    .Zlatý klas za 1* :-). Nebyli jsme z nich tak unešený jak jsem čekala, ale chutnalo ;-). Při plnění mi praskl zdobící sáček a krém byl všude :-D. Takže na fotku to nebylo.
    S těstem se pracovalo krásně, lépe než s klasickým kynutým těstem :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    liba: Shodou okolností jsem pudinkáče dělala o víkendu. Naštěstí jsem si přečetla poznámku autorky o tom, že se těsto má dlouho hníst a pak není řídké. Zadělávala jsem hned ze dvou dávek v robotu, nechala jsem těsto zpracovávat opravdu dlouho a bylo pěkné. Jen se mi ani za nic nedařily krouceniny (je to rukama), dělala jsem tedy bochánky. Ale těsto bylo v pořádku ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    liba: No mě tohle těsto připadá úplně normální, ale soudím jen podle ingrediencí. Takže by to chtělo upřesnit, jinak je ta informace vcelku k ničemu: špatně se s ním pracuje, není dobré na chuť nebo co :-?

    Odpovědět

  • liba liba(neregistrovaná)

    Tak za me hotovy propadak.Testo totalne na prd.A to delam kynute testo jak dlouho.A tohle jsem fakt nevidela.Co je na tomhle receptu dobre je ten krem.Ten dneska dam do dortiku ten bude lepsi jak ty pudinkace.;-(

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dělala jsem je a vydržely 4 dny a byly čím dál lepší;-):yes: Těsto jsem dělala v domácí pekárně a bylo suprové:yes:

    Odpovědět

  • Fikina Fikina

    luciehutt: Určitě vydrží,teda pokud se nestí což asi hrozí.

    Odpovědět

  • luciehutt luciehutt

    Těším se až vyzkouším, snad vydrží na oslavu do druhého dne v pohodě ( a snad je manžel do rána nezbaští ) :-D :yes:

    Odpovědět

  • Janako Janako

    Právě jsem je dodělala, s těstem se krásně pracovalo a použila jsem Zlatý klas. Opravdu mě překvapil, je to úplně něco jiného než pudink. Krásně voní a všichni už mlaskají. Děkuji za recept, úžasné. :yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Vyzkoušeno. Jsou moc dobré. Sice jsem zaměnila mouku za polohrubou (nedopatřením) tak jsem čekala co z toho vyleze, ale povedly se. +1.

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    Vypadá to tak dobře, že zítra recept vyzkouším!<3

    Odpovědět

  • Ivana41 Ivana41

    Nejdříve mě zarazila délka receptu, ale po přečtení jsem zjistila, že jde o kynuté těsto naplněmé pudinkem, ale popsané krok za krokem, , což může mnohým začínájícím kuchařkám pomoc, já už peču a vařím 30 let tak to snad zvládnu :yes: dnes budu péct, ale už teď dávám bodík:-K

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo