Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Placka z cukety s příchutí máty

Křupavá cuketová placka je skvělým způsobem, jak využít čerstvou zeleninu a proměnit ji v zajímavý pokrm. Kombinace cukety, brambor, sýra a bylinek vytváří jemnou chuť, zatímco chilli a sušená rajčata dodají placce pikantní šmrnc.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1 placka na velký plech 35 × 35 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme. Pokud použijeme mladou cuketu, nemusíme ji loupat. Brambory, sýr a cuketu nastrouháme na struhadle s většími slzičkami. Krok 2: Cuketu nenecháme vypotit. Vše smícháme dohromady, dochutíme solí, mletým pepřem a chilli. Těsto je trošku tužší, mazlavější. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem a lehce jej pomažeme olejem. Troubu včas předehřejeme na 190 °C. Krok 4: Těsto natřeme na plech. Placku vysokou asi 1 cm ještě malinko pokapeme olejem. Krok 5: Plech vložíme do předehřáté trouby. Placku pečeme při 190 °C dokřupava, zhruba 45-50 minut.

TIP: Jak udělat cuketové placky?

Zveřejněno 29. 8. 2025

Poznámka autorky janatka

Nám to chutná křupavější jako chips, nebo k různým pomazánkám. Zase se zpracovala cuketa a originál recept. Více nám to chutná se sušenými rajčaty a sušenou cibulkou. Našla jsem na internetu - vaříme s Maty. Trošku poupraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYBLp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYBLp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, brambory, cibule sušená, mouka hladká, rajče sušené, chilli, sýr nastrouhaný, sůl, pepř mletý, máta čerstvá, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu