Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí

Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí je barevná a chuťově pestrá varianta oblíbené klasiky. Kombinace mletého masa s řepou a zeleninou dodává sekané svěží nádech a dělá z ní lákavou ozdobu pro každodenní i sváteční stůl.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Červenou řepu oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme co nejvíce tekutiny. Krok 2: Rohlík namočíme do vody. Krok 3: Maso umeleme a smícháme s jemně nastrouhanou červenou řepou, hrubě strouhanou mrkví, vymačkaným rohlíkem, vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí, hráškem, kukuřicí a škrobem. Přidáme prolisovaný česnek podle chuti, směs osolíme, okořeníme a důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Krok 4: Utvoříme dvě malé šišky. Každou zabalíme do pečícího papíru, který potřeme olejem, dáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme na 180°C asi 25 minut. Krok 5: Poté šišky rozbalíme, potřeme je sádlem a dopečeme v troubě, dokud nezískají zlatavě hnědou barvu a pevný povrch.

TIP: Chyby při pečení sekané

Zveřejněno 1. 9. 2025

Poznámka autorky Handour

Grilovací koření se skládá ze směsi papriky, černého pepře, sušeného česneku, cibule, soli, kmínu, hořčičného semínka a bylinek jako tymián, oregano nebo rozmarýn.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2gM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2gM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso vepřové, řepa červená, mrkev, hrášek, kukuřice, cibule, rohlík, vejce, škrob, česnek, koření grilovací, pepř mletý, sůl, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu