Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pýchavka v pivním těstíčku

Pýchavka, netradiční houba, která má jemnou, houbovou chuť i vůni, se skvěle přizpůsobí chuti koření i bylinek. Nadýchané kořeněné pivní těstíčko vytvoří křupavý obal, který krásně doplní chuť hub. Nejlépe chutnají se zeleninou a různými druhy dipů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve plátky pýchavky oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Krok 2: Metličkou krátce prošleháme vejce, mouku, pivo, škrob a prášek do pečiva. Podle chuti osolíme a okořeníme (například 1 lžičkou papriky, na špičku lžičky mletého pepře, 1-2 prolisovanými stroužky česneku). Připravíme středně husté těstíčko. Krok 3: V pánvi rozehřejeme větší vrstvu oleje na smažení. Pýchavku namočíme do těstíčka a ihned pozvolna smažíme dozlatova, asi 3-4 minuty z každé strany. Krok 4: Jako přílohu můžeme použít různé dipy, zeleninu a větší jedlíci přidají chleba nebo brambory.

Zveřejněno 27. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pýchavka v pivním těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx64k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pýchavka v pivním těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx64k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houba pýchavka, olej, vejce, mouka hladká, pivo světlé, solamyl, kypřící prášek do pečiva, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu