

Marinované červené kuře
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 1 uzený vepřový ocásek
- 1 malý rajský protlak
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- sůl
Postup přípravy receptu
Rajský protlak rozmícháme s utřeným česnekem a sójovou omáčkou a touto marinádou ze všech stran potřeme osolená kuřecí stehna a necháme marinovat.
Poté naskládáme do pekáčku a proložíme nasekanými kousky uzeného ocásku, které kuřeti dodají "kouřové" aroma.
Pečeme asi hodinu a půl při 200°C a průběžně poléváme vypečenou šťávičkou z uzeného masa. Pokud bychom měli pocit, že se marináda na kuřeti připaluje, zakryjeme pekáč alobalem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Marinované červené kuře
-
To je úžasný recept, určitě upeču. Dávám bodík
-
-
Někdy kuře jen tak obyčejně nasolím, popepřím, pokladu plátky másla a upeču. A je výborné...
V tomhle výše popsaném případě se ale tak nějak příjemně snoubí uzená chuť se sladkou rajčatovou a hozené do česnekova to dostává další chuťový rozměr...
Děkuji za body a hezké komentáře... -
-
Elizo
mňam
.To se u nás 100% ujme
.Letí ti druhá boďka éterem
a já začínám mít hlad
-
Eli, ode mě první boďka!
S těma fazolkama to musí být něco...!