Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Směs mořských plodů obalená a smažená

Mořské plody mají jemnou chuť, která si rozumí s jednoduchou úpravou. V tomto receptu dostanou křupavý kabátek. Stačí je obalit, osmažit a na stole máte jídlo, které potěší i náročnější jazýčky. Hodí se jako lehká večeře či chuťovka k vínu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mořské plody očistíme, osolíme a mírně opepříme. Krok 2: Jednotlivé kousky obalíme nejprve ve škrobu, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v kukuřičné strouhance. Krok 3: Plody smažíme na rozpáleném oleji po menších částech dozlatova – stačí pár minut z každé strany, dokud obal nezezlátne a nezpevní. Krok 4: Podáváme nejlépe s čerstvým salátem, svěží citronovou zálivkou a oblíbeným pečivem.

TIP: Oblíbené salátové zálivky

Zveřejněno 7. 10. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Na talíř rozložíme červené salátové listy odrůdy Little Gem, doprostřed přidáme zeleninový salát z oblíbených druhů zeleniny. Druh salátu i zálivku volíme podle vlastní chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krz4G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krz4G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jednou jsem manžela ukecala na to, aby zkusil smažené kalamáry. Netušil, jak to zvíře vypadá a tak si dal. Chutnalo mu. A pak si to vygooglil a asi už si prý nedá. 😂Já tyhle věci miluju.

AnnBra: :-K Hned ráno jsem se zasmála, díky. Já to také miluji a ochutnám ráda i co neznám jediné co bych nemohla jsou červi a pavouci. (na to mám fóbii). :-K Krásný den

U mořských plodů je u nás doma výhoda, že mi je nikdo nesní! :D Miluju tady ty potvory, zvlášť takto usmažené dokřupava :)

veronika_straka: :-KVerunko, to jsme na tom podobně ale jen pokud nejsem s dcerami a vnučkami - prostě dámská část to miluje a muži ani jeden - jsme rády, zbyde víc na nás. :-K Krásný den

Suroviny:
mořské plody, škrob kukuřičný, vejce, strouhanka kukuřičná, pepř mletý, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu