Králičí játra s karamelizovanou cibulí a brusinkami

mika59 Kuchařka: mika59

Doba přípravy: 30 minut 3 porce Pokrmy z vnitřností 5 názorů

Suroviny

500 g králičích jater nebo drůbežích
100 g anglické slaniny
lžíce oleje
špetka tymiánu
mletý kmín
sůl
pepř
karamelizovaná cibule
1 cibule bílá
1 cibule červená
lžíce másla
lžíce oleje
lžíce třtinového cukru
lžíce tmavého octu balzamiko
lžíce sušených brusinek
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na proužky a dáme smažit na máslo s olejem. Restujeme do zlaté barvy.

  2. Vsypeme cukr a brusinky.

  3. Cukr necháme rozpustit a zastříkneme octem. Ochutíme solí, pepřem a necháme probublat.

  4. Játra očistíme a omyjeme. Slaninu nakrájíme na proužky a necháme vyškvařit.

  5. Vytáhneme z pánve, dáme lžíci oleje a játra. Smažíme asi celkem 6 minut, podle velikosti. Musí zůstat růžová, ale ne krvavá.

  6. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.

  7. Na talíři servírujeme nejdříve slaninu, na to játra a na ně cibulku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králičí játra s karamelizovanou cibulí a brusinkami

Tématické fráze: játra na cibulce králičí játra kraliči játra na cibulce králičí játra recepty brambory s octem a cibulí králíčí játra recept játra recept recept na králičí játra karamelizovaná bílá cibule játra recepty recepty na kralici. jatra králičí játra na cibuli recept játra na cibulce recepty na králičí játra játra s karamelizovanou cibulkou játra s brusinkami kuřecí játra s karamelizovanou cibulkou kuřecí játra na karamelizovane cibuli karamelizovaná cibulka na víně játra na cibulce recept

Zapomněl/a jsem heslo