Hejkalův řízek

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 40-50 min 4 porce Vepřové maso 16 názorů

Suroviny

4 plátky vepřové kýty (nebo krkovice, popřípadě kotlety)
2 cibule
100 g vepřových jater
100 g žampionů
hladká mouka na obalení
2 lžíce másla
Na těstíčko:
2 vejce
1 dcl mléka
2 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a pokledeme připravenou směsí: Na másle zpěníme 1 cibuli, vmícháme 100g nakrájených jater, 100g žampionů, orestujeme, přidáme 1vajíčko a necháme srazit.

  2. Vložíme na připravené plátky masa a sepneme.

  3. Obalíme v hl. mouce a v těstíčku z mouky, mléka a 1 vajíčka a smažíme ze všech stran na oleji na mírném stupni, aby se maso pěkně propeklo.

Poznámka

Zdroj-Lidové recepty paní Jožka Śvecová

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 023 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hejkalův řízek

  • Iriska Iriska

    Samé dobroty jsou tam :yes:+

    Odpovědět

  • Díky, holky!!:-) Eli, bohužel nevím, čím nahradit játra, já je zbožňuji:-p

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: Jani to vypadá moc dobře:-p:-K

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • Eliza Eliza

    Vypadá to krásně...moc :-). Jenže moje chyba - nejím žádné vnitřnosti, takže neochutnám, ačkoli vím, že maso plněné játry je považované za lahůdku. Ale máš to moc pěkné.:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Paráda Jani.:-p:yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Moc hezký recept, bude to dobrůtka:yes: A:-K

    Odpovědět

  • Meszarosovabolya Meszarosovabolya

    :yes:+4, to určite urobím:-))

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Janko za jedna :yes::yes::yes: a fotky jsou super:yes::yes::-p:-p

    Odpovědět

  • Pajaja, moje úchylka, talíře, ale tenhle mám jen jeden. Na mé padesátiny jsem nechtěla vůbec nic, jen nějaký hezký talíř, jak je teď moderní, hranatý, nebo ovál..:-S Myslíš, že mi ho někdo koupil? Segra to dokonce blbě pochopila a dovezla mi servírovací talíř na chlebíčky!:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Toto robievam raz s játrami, pečienkou, raz so šampiňónmi...spolu ma to nenapadlo...teda skoro Hejkal...je to skvelé...:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Janíí, krása jako vždy a pěkně naservírovaná. Moc se mi líbí tvoje talíře. . . ;-):yes: +3

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    Krása, jen bych v surovinách asi tu jednu cibuli vyměnila za vajíčko;-) Vyzkouším.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    :yes::yes::yes: To bude dobrota.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jenom hejkám:-Ohlady:-D:-D:-D:yes:krása:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové maso recepty hejkalův plněný řízek hejkalovi recepty veprove recepty moderní řízky vepřové s játrami o hejkalovi uchylky na taliri recepty na ryby hejkal hejkalův smažený vepřový řízek hejkalův smažený řízek hejkaluv kureci rizek recepty veprove maso s jatrami speciál lidové recepty těstíčko na obaleni masa recept na těstíčko na obalení masa

Zapomněl/a jsem heslo