Hejkalův řízek

Vepřové maso Doba přípravy: 40-50 min 16 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 40-50 min 16 názorů

Suroviny 4 porce

4 plátky vepřové kýty (nebo krkovice, popřípadě kotlety)
2 cibule
100 g vepřových jater
100 g žampionů
hladká mouka na obalení
2 lžíce másla
Na těstíčko:
2 vejce
1 dcl mléka
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a pokledeme připravenou směsí: Na másle zpěníme 1 cibuli, vmícháme 100g nakrájených jater, 100g žampionů, orestujeme, přidáme 1vajíčko a necháme srazit.

  2. Vložíme na připravené plátky masa a sepneme.

  3. Obalíme v hl. mouce a v těstíčku z mouky, mléka a 1 vajíčka a smažíme ze všech stran na oleji na mírném stupni, aby se maso pěkně propeklo.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Lidové recepty paní Jožka Śvecová

Komentáře k receptu Hejkalův řízek

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové maso recepty hejkalův plněný řízek hejkalovi recepty veprove recepty moderní řízky vepřové s játrami o hejkalovi uchylky na taliri recepty na ryby hejkal hejkalův smažený vepřový řízek hejkalův smažený řízek hejkaluv kureci rizek recepty veprove maso s jatrami speciál lidové recepty těstíčko na obaleni masa recept na těstíčko na obalení masa