Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na190 ° C. Plát těsta dáme na plech s vysokým okrajem, vyložený papírem na pečení. Kompot scedíme a broskve necháme okapat na sítku.
Krok 2: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Plát potřeme marmeládou a na ni poklademe piškoty, které pokapeme rumem.
Krok 3: Na piškoty přidáme broskve nakrájené na menší kousky. Na broskve navrstvíme ještě teplý pudink, uhladíme a zakryjeme druhým plátem těsta. Několikrát propíchneme vrchní plát vidličkou a potřeme rozkvedlaným vejcem.
Krok 4: Dáme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova cca 20-25 minut (podle trouby - hlídáme). Zcela vychladlé nakrájíme na řezy, lehce poprášíme cukrem nebo ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 13. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listové řezy s pudinkem, piškoty a broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xRGJ
Moje poznámka
Listové řezy s pudinkem, piškoty a broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xRGJ
Nejnovější recepty
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 4 hodinami
Ořechy s jablečným karamelem podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
Přidáno před 8 hodinami
Dětský domácí punč
Přidáno před 16 hodinami
Linecké koláčky s malinovou marmeládou
Přidáno před 20 hodinami
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 49 minutami
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 1 hodinou
Bramboračka
artistichideaway před 2 hodinami
Vepřová bratislavská plec
kimlo před 3 hodinami
Jogurtová buchta
1anoli1 před 3 hodinami
Cuketové řezy s mákem
HelenaR před 4 hodinami
Krůtí holanďani
Zlatka25 před 6 hodinami
Nejen vánoční linecké vykrajované cukroví
Kratule před 7 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 18 hodinami
Margot kuličky
Junys před 18 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
pudink vanilkový,
cukr krupice,
mléko,
kompot broskvový,
marmeláda rybízová,
piškoty cukrářské,
rum,
vejce
Komentáře (12)
Hezký zbytek neděle 🍀
Ono by to šlo udělat i tak, že z listového upečete dva pláty
Jeden pak naplníte a přiklopíte druhým plátem
No a fachmani by ten horní plát před pečením nakrájeli na obdélníčky velikosti budoucích porcí a potom jimi po upečení pokladli ten naplněný spodní plát
A vůbec..., to by se vám zkrátily žíly kdybyste na ten spodek použila linecké, když už to chcete mermomocí péci vcelku
Patrně myslíte ten papundekl vespod, že
Je to jako boj s větrnými mlýny..., vždy povstanou noví zoufalci co z listového vyrobí srazek
( čekám tady Casino, znám jeho názor na podobné recepty