Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory pečené v troubě

Toužíte po skvělých pečených bramborách, které se hodí jako příloha, ale výborné jsou i jen tak samostatně? Vyzkoušejte je upéct podle tohoto receptu. Klíčem je vyladěná směs koření, která jim dodá správný šmrnc.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Větší plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Střední brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtiny. Krok 3: Nakrájené brambory dáme do větší mísy, k nim přidáme olej, mletý barevný pepř, koření Gurmánská sůl a vše pečlivě promícháme. Krok 4: Okořeněné brambory dáme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do vyhřáté trouby.
Pečeme na 180 °C 25–30 minut do změknutí brambor. Krok 5: Podáváme jako přílohu nebo samostatně s oblíbeným dipem.

TIP: Jak udělat česnekový dip

Zveřejněno 9. 10. 2025

Poznámka autorky Veruncicka

koření Gurmánská sůl: paprika sladká a pálivá, cibule, muškátový ořech, česnek, koriandr, mořská sůl

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory pečené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8KB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory pečené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk8KB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Pečené brambory u nás rozhodně vedou nad vařenými. Koření na nich různě obměňuji, ale Gurmánskou sůl neznám. Asi se po ní podívám.

Suroviny:
brambory, olej olivový, pepř čtyř barev, koření

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu