Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové taštičky se švestkovými povidly

Taštičky z připravené z bramborového těsta lze plnit různými náplněmi. Vychutnejte si je se švestkovými povidly a nebudete litovat. Přelité rozpuštěným máslem a posypané strouhaným perníkem voní jako babiččina kuchyně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí brambor

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Necháme mírně vychladnout, oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Krok 2: K bramborám přidáme sůl, máslo, vejce a postupně i mouku. (Množství mouky závisí na typu brambor.) Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Krok 3: Těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj kolečka. Krok 4: Na střed každého kolečka dáme lžičkou švestková povidla, kolečko přehneme na polovinu a okraje přitiskneme k sobě. Krok 5: Připravené taštičky dáme do vařící osolené vody a vaříme asi 4 minuty.
Uvařené taštičky vybereme děrovanou naběračkou. Krok 6: Taštičky podáváme sypané moučkovým cukrem, strouhaným perníkem a polité rozpuštěným máslem.

Zveřejněno 20. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RNX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2RNX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-)<3:yes::yes: Také dělám, hlavně dětem. :-K

Marie Svarcova: Ani dospělí jednou za čas nepohrdnou. Švestková povidla jsou nejlepší domácí.

S tím máslem a perníkem to musí být výborné. Zavíráte taštičky ručně, nebo na to máte nějaký nástroj?

AnnBra: Dobrý den, děkuji. Mám na zavírání vroubkaté kolečko (tvořítko na plněné pečivo), které se přehne, taštička se uzavře a povidla nevytečou. Prodávají v domácích potřebách - plastové nebo kovové.

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, vejce, máslo, povidla švestková, sůl, cukr, perník strouhaný, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu