Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cookies s bílou a mléčnou čokoládou

Kdo by nemiloval na povrchu křupavé a uvnitř vláčné americké sušenky s kousky čokolády? Cookies jsou snadné, rychlé a díky máslu a štědré dávce čokolády i neskutečně lahodné. Okouzlete nejen dětskou společnost tímto sladkým mlsáním.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lusyl Lusyl

Snadný

Doba přípravy 42 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez doby odpočinutí těsta v lednici

42 min (30 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

12 velkých sušenek nebo více menších

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čokolády nasekáme na malé kousky. Krok 2: V míse smícháme obě mouky, sůl, kypřicí prášek do pečiva a čokoládu. Krok 3: Máslo utřeme s cukrem. Přidáme vejce, mléko a nakonec ručně vpracujeme suchou směs. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme alespoň 20 minut odpočinout v lednici. Krok 4: Troubu zapneme předehřívat na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Z odpočatého těsta nabíráme lžící hromádky, ze kterých vyrobíme kuličky, dáme je na připravený plech a lehce přimáčkneme. Takto zpracujeme celé těsto. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 12 minut. Krok 7: Po upečení necháme sušenky chvíli vychladnout na plechu, aby se nelámaly.

TIP: Nejlepší recepty na sušenky cookies

Zveřejněno 25. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vqJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6vqJ

Marie

Suroviny:
čokoláda mléčná, čokoláda bílá, mouka polohrubá, mouka špaldová hrubá, máslo, cukr krystal, cukr vanilkový, mléko, kypřící prášek do pečiva, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu