Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaový perník s marmeládou

Jednoduchý kakaový perník s rybízovou marmeládou je krásně vláčný a nádherně provoní celou kuchyň. Na jeho přípravě není nic složitého a zvládnou jej upéct i ti, kteří s pečením teprve začínají. Jeho chuť potěší celou vaši rodinu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

sab.pol@ sab.pol@

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Hladkou a polohrubou mouku promícháme s kypřicím práškem do perníku a kypřicím práškem do pečiva, a prosejeme. Krok 3: K moukám přidáme čokoládový pudinkový prášek, vanilkový cukr, mletou skořici, moučkový cukr, a promícháme. Krok 4: V druhé míse pečlivě promícháme olej, mléko a vejce. Krok 5: Do sypké směsi nalijeme tekutou směs a vymícháme krásně hladké těsto. Krok 6: Do vzniklého těsta přidáme marmeládu a opět pečlivě promícháme. Krok 7: Těsto nalijeme na připravený plech. Perník vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do perníku, a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.

TIP: 15 nejlepších perníků - oblíbené recepty

Zveřejněno 28. 10. 2025

Poznámka autorky sab.pol@

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2PW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2PW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, cukr moučkový, pudinkový prášek, kypřící prášek do pečiva, prášek do perníku, cukr vanilkový, skořice mletá, mléko, olej, vejce, marmeláda rybízová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu