Gnocchi zapečené s dýní hokaido a parmazánem
Jednoduché vegetariánské jídlo z nasládlé dýně hokaido, chlazených gnocchi a parmazánu. Příprava je rychlá, bez předvaření. Vše se jen promíchá a zapeče. Pro výraznější chuť, můžete přidat i plátky kvalitní parmské šunky nebo slaninu.
Postup přípravy
Krok 1: Dýni omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
Krok 2: Včas předehřejeme troubu na 170 °C. Zapékací mísu lehce vymažeme olejem.
Krok 3: Na pánvi s trochou oleje zesklovatíme nakrájenou cibuli. Přidáme dýni nakrájenou na kostičky, krátce ji orestujeme, lehce podlijeme vodou a necháme vodu vyvařit. Vmícháme sůl, pepř, kurkumu, nasekanou petrželovou nať a strouhaný parmazán.
Krok 4: Do vymazané zapékací mísy nasypeme neuvařené gnocchi, přidáme dýňovou směs a dobře promícháme. Zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a pečeme bez pokličky v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15–20 minut dozlatova.
Krok 5: Servírujeme posypané parmazánem.
Zveřejněno 6. 11. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gnocchi zapečené s dýní hokaido a parmazánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6rm8
Moje poznámka
Gnocchi zapečené s dýní hokaido a parmazánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6rm8
Nejnovější recepty
Špízy z mletého masa s nivou
Přidáno před 4 hodinami
Gnocchi zapečené s dýní hokaido a parmazánem
Přidáno před 6 hodinami
Žampionový krém
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 1 hodinou
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 2 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 3 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 3 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 4 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 5 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 5 hodinami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 5 hodinami
Krémová pórková polévka
[email protected] před 5 hodinami
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 7 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
gnocchi,
sýr parmazán strouhaný,
mléko,
máslo,
vejce,
cibule,
kurkuma,
sůl,
pepř mletý,
nať petrželová,
olej
Komentáře (1)