Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quinoa salát s dýní

Salát z quinoy s pečenou dýní a fetou je lehký a výživný pokrm. Quinoa dodává bílkoviny a vlákninu, zatímco dýně, feta, semínka a hořčičná zálivka vytvářejí lahodnou kombinaci chutí, ideální k obědu nebo večeři.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Rozinky spaříme horkou vodou. Krok 2: Dýni omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka. Dýni nakrájíme na kostičky, promícháme s lžící oleje a solí. Krok 3: Dýni dáme na připravený plech a vložíme do trouby. Pečeme při 200 °C zhruba 20 minut do změknutí. Krok 4: Quinou propláchneme horkou vodou. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a vložíme quinou. Hrnec přiklopíme pokličkou a quinou vaříme 12-15 minut do změknutí. Krok 5: Uvařenou quinou sundáme z plotýnky a necháme 5 minut odstát pod pokličkou. Krok 6: Okurku omyjeme, oloupeme, rozpůlíme a pomocí lžičky vydlabeme dužinu. Okurku nakrájíme na kostičky. Krok 7: Dýňová semínka opražíme v pánvi na sucho. Krok 8: Quinou promícháme s rozinkami, lístky bazalky, dýní, okurkou a opraženými semínky. Krok 9: V uzavíratelné skleničce protřepeme olej, hořčici a citronovou šťávu. Krok 10: Zálivkou salát přelijeme, zlehka promícháme a dle chuti dosolíme, popřípadě trochu opepříme. Krok 11: Nakonec do salátu přidáme rozdrobenou fetu.

TIP: Podzimní saláty - inspirace na chutné a syté recepty

Zveřejněno 10. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Quinoa salát s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2LRn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Quinoa salát s dýní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2LRn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně, quinoa, okurka čerstvá, sýr feta, semínka dýňová, rozinky, olej, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý, olej, šťáva citronová, hořčice dijonská

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu