Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovice zapečená s cibulí a loveckým sýrem

Pečená krkovice s cibulí a loveckým sýrem je jednoduchý pokrm z jednoho pekáčku, který zvládne připravit opravdu každý. Maso se při pečení krásně propeče a sýr vytvoří lahodnou zlatavou krustu. Pokrm podáváme s různě upravenými bramborami.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Pekáček vymažeme sádlem. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky (nebo půlkolečka). Lovecký sýr nastrouháme na struhadle na velkých slzách. Krok 3: Maso očistíme a přes potravinářskou fólii zlehka naklepeme z obou stran. Krok 4: Naklepané maso mírně osolíme, opepříme, poprášíme uzenou paprikou, pokapeme worcesterem a vložíme do pekáčku. Krok 5: Cibuli navrstvíme na maso. Vše posypeme strouhaným sýrem. Krok 6: Maso nepodléváme, vložíme do trouby a pečeme odkryté při 180 °C zhruba 35-40 minut. Krok 7: Poté zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme do zlaté barvy. Krok 8: Hotový pokrm podáváme s různě upravenými bramborami a salátem dle vlastní chuti.

TIP: Jednoduchá jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 12. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxLp7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxLp7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo, cibule, sýr lovecký, omáčka worcesterová, pepř mletý, sůl, paprika sušená uzená

Přidat fotografie receptu