Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vlašské ořechy v karamelu

Vlašské ořechy v karamelu jsou jednoduchá, ale neodolatelně dobrá sladkost. Spojení voňavého karamelu a výrazné chuti ořechů vytváří křehkou delikatesu, která potěší jen tak na zobání, jako jedlý dárek i jako ozdoba moučníků.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do rendlíku se silným dnem dáme cukr, zalijeme vodou a svaříme do konzistence sirupu (začnou se dělat bublinky). Krok 2: Do rendlíku přidáme ořechy a za stálého míchaní dále zahříváme. Cukr opět zkrystalizuje a začne karamelizovat. Zahříváme a mícháme tak dlouho, až ořechy mají lehce zlatavou barvu. Ořechy odstavíme a můžeme vmíchat máslo. Krok 3: Ořechy vysypeme na plech nebo pekáček vyložený papírem na pečení či teflonovou fólií. Ořechy oddělíme od sebe a necháme je vychladnout.

TIP: Jak udělat karamel - praktické rady a tipy

Zveřejněno 22. 11. 2025

Poznámka autorky Merylas

Množství cukru si určíme sami, může se dát více či méně a tomu se přizpůsobí i množství vody.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vlašské ořechy v karamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEqmK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vlašské ořechy v karamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEqmK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ořechy vlašské, cukr krupice, voda, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu