Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicové s kytičkou

Chcete-li nějaké originální kousky vánočního cukroví, vyzkoušejte tyto. Kolečka z lineckého těsta, spojená nadýchaným skořicovým krémem a zdobená třemi druhy čokolád, jsou opravdovým majstrštykem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min + 30 minut na odležení těsta

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava, + 30 minut na odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

35 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto co nejrychleji zpracujeme na vláčné těsto a necháme 30 minut v chladu odpočinout. Krok 2: Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Těsto rozválíme mezi dvěma archy pečícího papíru na tloušťku 3 mm. Vykrojíme kolečka o průměru 6 cm. Pečeme 7-9 minut při teplotě 170 °C. Krok 4: Máslo vyšleháme s cukrem a skořicí do nadýchaného krému. Dvě kolečka vždy spojíme krémem. Krok 5: Čokolády rozpustíme ve vodní lázni a podle potřeby naředíme ztuženým tukem. Krok 6: Vrchní stranu cukroví namočíme do mléčné čokolády. Ihned na středu uděláme štětečkem malé kolečko z bílé čokolády a okolo něj kolečko z tmavé čokolády. Krok 7: Vezmeme párátko a ihned vedeme tahy ze středu cukrátka k okraji (nahoru, dolů, napravo a nalevo). Další tah párátkem vedeme mezi již provedenými tahy, ale opačným směrem, od okraje cukrátka do středu. Krok 8: Vznikne krásná kytička. Nebojte se, když kroužky nebudou bez chyby. Párátko to vše srovná do kytičky.

TIP: Linecké cukroví na několik způsobů

Zveřejněno 25. 11. 2025

Poznámka autorky Handour

Způsob zdobení není těžký, ale časově náročnější. Všechny čokolády musí být stále dostatečně tekuté. Já dávám mističky do pekáče s horkou vodou a zdobím pouze postupně po jednom cukrátku (je to velice důležité). Pokud je čokoláda správně tekutá, rýha po párátku zmizí a povrch je hezky hladký. V opačném případě zůstane rýha dost viditelná, proto čokoládu musíme opět ohřát nebo naředit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Skořicové s kytičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRXxX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Skořicové s kytičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRXxX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Krásně cukroví a moc pěkně napsaný postup i s grafickým návodem. Smekám a děkuji za krásný nápad 😊

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, kakao, skořice, máslo, cukr, skořice mletá, čokoláda tmavá, čokoláda bílá, čokoláda mléčná, tuk ztužený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu