Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké čokoládové

Kakaem obarvené těsto s vůní perníkového koření? I takové může být netypické linecké cukroví. A celou kombinaci chutí a aromat završují povidla, která se přidávají do náplně. Pokud si navíc dáte záležet se zdobením dvěma druhy čokolády, vytvoříte cukroví lahodné nejen pro jazyk, ale i pro oko.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Náročný

Doba přípravy 109 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 9 min bez doby odpočinutí těsta a chladnutí

109 min (100 min příprava + 9 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta a chladnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka = 60 menších kousků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto (robot si poradí nejlépe) a necháme asi půl hodiny v chladu odpočinout. Krok 2: Zapneme a necháme předehřát troubu na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Z těsta vyválíme plát silný 3 mm, vykrájíme tvar oválků, které přenášíme na plech s papírem na pečení. Pečeme při teplotě 170°C po dobu 7-9 minut. Poté necháme oválky vychladnout. Krok 4: Krém: Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přidáme skořici a postupně po částech, aby se krém nesrazil, přidáváme povidla s rumem. Pokud je krém řídký, přidáme rozdrcené piškoty. Krok 5: Krémem slepujeme dva oválky k sobě. Krok 6: Zdobení: Čokolády rozpustíme (každou v jiné nádobě) ve vodní lázni a podle potřeby naředíme přidáním kousku tuku. Jednu stranu cukroví namočíme do tmavé čokolády. Bílou čokoládou ihned děláme kapičky do ještě teplé a měkké tmavé čokoládové vrstvy na cukroví. K tomu použijeme špejli nebo štěteček. Čokolády musí být stále dostatečně tekuté. Následně vezmeme párátko a tahem od středu kapky směrem ven tvoříme jednotlivé části dekorace. Vzniknout by měla větvička z bílé čokolády. Krok 7: Čokoládu udržujeme po dobu zdobení v teple ve sklenicích, které jsou v kastrůlku s horkou vodou. Pokud je čokoláda správně tekutá, rýha po párátku zmizí a povrch je hezky hladký. V opačném případě zůstane rýha dost viditelná, proto čokoládu musíme opět ohřát nebo naředit.

Zveřejněno 25. 11. 2025

Poznámka autorky Handour

Způsob zdobení není těžký, ale časově náročnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Linecké čokoládové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZNz0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Linecké čokoládové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZNz0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, koření do perníku, kůra citronová, kypřící prášek do pečiva, kakao, máslo, cukr moučkový, povidla švestková, rum, skořice, piškoty, čokoláda bílá, čokoláda tmavá, tuk ztužený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu