Kefírový koláč s rebarborou a skořicovou žmolenkou

Suroviny

300 ml kefírového mléka
3 vejce
½ hrnku cukru krupice
1 vanilkový cukr
½ hrnku oleje
1 prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek ovesných vloček
+ 600 g rebarbory
Na drobenku :
150 másla
3 PL třtinového cukru
3 PL polohrubé mouky
1 skořicový cukr (nebo jen skořice)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme žmolenku z výše uvedených ingrediencí. Rebarboru oloupeme, pokrájíme na kostičky.

  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vločkami. Vejce vyšleháme s kefírovým mlékem, olejem a cukrem. Postupně přidáváme k vaječné směsi mouku s práškem do pečiva a vločkami. Vše dobře promícháme.

  3. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Do těsta vmáčkneme kousky rebarbory. Zasypeme skořicovou žmolenkou a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35-40 minut. Zkoušíme špejlí.

Poznámka od kuchařky

Rebarboru můžeme podusit i se skořicovým cukrem. Dnes jsem zkusila rychlý koláč, rebarbora změkne při pečení.

Komentáře k receptu Kefírový koláč s rebarborou a skořicovou žmolenkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: rebarborový koláč se žmolenkou rebarborový koláč z kefíru rebarborový koláč s kefírem kefírová buchta s rebarborou rebarborovy koláč s kefiru kefírový kolač kefírový rebarborový koláč rebarborová buchta z kefiru rebarborový koláč s s kefírem buchta z kefíru a rebarbory žmolenkový rebarborový koláč kefirova rebarborový koláč liti kolac s kefíru hruskovy koláč s z kefíru kefirovy rebarborový koláč s drobenkou na hrnky kefírový moučník s rebarborou koláč z kefíru rebarborová buchta s kefirem tvarohový koláč z kefíru rebarborovy kola se zmolenkou