Sardinková pomazánka podle ČSN
Sardinková pomazánka podle ČSN patří mezi osvědčené klasiky české studené kuchyně. Tvarohová pomazánka s máslem, sardinkami a cibulí má vyváženou chuť, která nejlépe vynikne na čerstvém křupavém pečivu.
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci ve vroucí vodě vaříme vejce 10 minut. Po uvaření z vajec slijeme vodu, prudce je zchladíme a oloupeme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vejce nastrouháme.
Krok 3: Tvaroh vymícháme ručním šlehačem spolu se sardinkami (ty přidáme i s olejem) a máslem najemno. Dle potřeby přidáváme mléko.
Krok 4: Do směsi přidáme cibuli, sůl a nastrouhané vejce. Vše dobře promícháme a necháme ztuhnout v ledničce.
Krok 5: Hotovou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem.
Zveřejněno 15. 12. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sardinková pomazánka podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJMAr
Moje poznámka
Sardinková pomazánka podle ČSN
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJMAr
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 14 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 15 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 17 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 18 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 19 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 7 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 8 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 10 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 10 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 11 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 11 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 12 hodinami
Suroviny:
tvaroh měkký,
máslo,
sardinky v oleji,
mléko,
cibule,
vejce,
sůl
Komentáře (1)