Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi

Moučníky Kynuté Doba přípravy: 25 minút + príprava 10 názorů

Moučníky Kynuté Doba přípravy: 25 minút + príprava 10 názorů

Suroviny 1 dávka

Kynuté těsto:
20 g čerstvého droždí
300 ml mléka
3 polévkové lžíce krystalového cukru
300 g polohrubé mouky
1 žloutek
60 g Hery (rostlinný tuk na pečení)
špetka soli
tuk na vymazání formy
Náplň:
150 g mletého máku
200 ml mléka
1 balení vanilkového cukru
2 lžíce drcených sušenek
mletá skořice
strouhaná citronová kůra
Na obložení:
500 g hrušek
50 g mandlí
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. V miske zmiešame droždie so 100 ml vlažného mlieka, 1 PL cukru a 1 PL múky. Necháme vykysnúť. Zvyšok múky preosejeme do misy, pridáme zvyšný cukor a vlažné mlieko, rastlinný tuk izbovej teploty, štipku soli,kvások a vypracujeme vláčne cesto a necháme 30 minút vykysnúť.

  2. Navlhčenou rukou cesto roztlačíme vo forme a necháme ešte chvíľu vykysnúť. Mak nasypeme do vriaceho mlieka, primiešame vanilínový cukor, citronovú kôru, škoricu a podľa potreby zahustíme sušienkami.

  3. Makovú zmes natrieme na cesto, na ňu uložíme umyté a na plátky pokrájané hrušky a posypeme mandľami, pokrájanými na špalíčky. Pečieme v trúbe na 180°C cca 20-25 minút, necháme vychladnúť a pokrájame.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Nový čas pre ženy Extra č. 3/2010. Recept som máličko poupravila, miesto mandľových lupienkov som použila Bio mandle, pokrájané na špalíčky.

Komentáře k receptu Kynutý hruškovo-makový koláč s mandlemi

Tématické fráze: kynuty hruskovy zavin kynutý makový koláč na plech hruskovy zavin kynuty makový koláč s višněmi kynutý makový koláč kynutý koláč s hruškami hruškovo makový makový dort s hruškami hruškovo pivní rohlíky kynutý koláč s višněmi makový koláč s hruškami hruškovýkoláč kynutý kynute kolace s hruskami kynutý makovec kynutý hruškový tvarohový koláč kynuty makový závin s višněmi extra makovy kolac kynutý hruškový hruskovo makovy dort kysnute kolače