Nepečené Lotus kuličky
Nepečené Lotus kuličky jsou jednoduché a výrazně karamelové cukroví, které zvládnete bez pečení. Kombinace sušenek a karamelového Salka vytvoří hutné a voňavé kuličky, které po vychlazení krásně drží tvar.
Postup přípravy
Krok 1: Lotus sušenky rozmixujeme najemno a část odložíme stranou na obalování kuliček.
Krok 2: Do zbylé drti přimícháme změklé máslo a karamelové Salko. Dle potřeby přidáme rozmixované máslové sušenky a vypracujeme hustou směs vhodnou na tvarování.
Krok 3: Ze směsi tvarujeme menší kuličky a obalujeme je v odložené sušenkové drti.
Krok 4: Hotové kuličky necháme vychladit v lednici, aby se zpevnily.
Zveřejněno 16. 12. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečené Lotus kuličky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Wno
Moje poznámka
Nepečené Lotus kuličky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Wno
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 2 hodinami
Teplý fazolový salát s mrkví a kapustičkami
Přidáno před 3 hodinami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 22 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 23 hodinami
Neapolský salát
Přidáno 18. 12. 2025 12:37:40
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravý vepřový guláš
Sima1996 před 10 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
lenkadra před 30 minutami
Vanilkové rohlíčky
PetraLA před 1 hodinou
Perníčky podle Mišky Kuličky
Janinka1135 před 2 hodinami
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 2 hodinami
Rýžový nákyp
josef.ridic před 2 hodinami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 3 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 5 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 6 hodinami
Suroviny:
sušenky,
sušenky máslové,
máslo,
salko karamelové
Komentáře (2)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Nelíbila se mi konzistence těsta a tak jsem improvizoval a dodal rum, protože nepečené bez rumu není nepečené 😀
Úprava receptu: 375g Lotus sušenek, množství máslových sušenek, másla I salka stejně jako v původním receptu, velký panák rumu a špetička (možná tak půl špetky) soli na balancnutí chuti.
Zpracování stejné jen jsem nechal všechny sušenky v těstě a obaloval v kokosu.
S těstem se pracovalo božsky! (Bylo cca 15 min na chladném místě) Kuličky jsem nabíral čajovou lžičkou a obalil v kokosu. Výsledkem je 80 báječných, velmi lotusových, kuliček. Fantazie! Rozhodně nový nepečený druh cukroví. Díky ❤️