Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché párky v rohlíku s kečupem nebo hořčicí

Domácí párky v rohlíku jsou rychlá a nenáročná dobrota. Připravíme jednoduché těsto, které po vykynutí potřeme kečupem či hořčicí, zabalíme do něj párek a během chvilky máme na stole voňavé rohlíčky, které potěší děti i dospělé.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

asi 10 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme droždí s cukrem a vlažnou vodou, zamícháme a necháme chvilku stát. Krok 2: Poté přidáme mouku, sůl, máslo, olej, mléko a vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 10 minut kynout pod utěrkou. Krok 3: Včas předehřejeme troubu na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Párečky lehce neřežeme, aby při pečení pustili vlastní tuk. Krok 5: Těsto rozválíme do kruhu o tloušťce asi 0,5 cm, rozřízneme ho napůl a z každé půlky vyřízneme pět trojúhelníků, celkem tedy deset. Krok 6: Každý trojúhelník potřeme hořčicí nebo kečupem a posypeme kořením na pizzu. Krok 7: Na širší okraj položíme páreček, srolujeme do rohlíků, přesuneme na plech spojem dolů a necháme ještě asi 20 minut dokynout. Krok 8: Vejce rozklepneme, smícháme s mlékem a potřeme jím nakynuté rohlíky. Krok 9: Rohlíky posypeme solí a kmínem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova.

TIP: Připravte si domácí kečup

Zveřejněno 20. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRJJB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRJJB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, voda, mléko, máslo, olej, mléko, cukr krystal, droždí sušené, sůl, kečup sladký, koření pizza, vejce, sůl, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu