Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Správný postup tvarování a pečení rohlíků. Domácí mohou být lepší než od pekaře

Máte rádi rohlíky a jejich tvarování a pečení se vám stále nedaří? Říká se, že cvičení dělá mistra. A možná vám to s naším návodem půjde lépe

Jak jednoduše vytvarovat domácí rohlíky

Nejdříve je samozřejmě nutné z recepturních surovin uhníst těsto, které zakryjete proti osychání a necháte vykynout. Vykynuté těsto na lehce pomoučeném stole propracujete a můžete tvarovat. Chcete-li, řiďte se fotonávodem:

  1. Vykynuté těsto znovu na vále propracujete a hned ho rozdělíte na 12 stejných dílů (jde o těsto z cca půl kila mouky, z menšího množství těsta připravíte dílků méně).
  2. Ze všech 12 kousků těsta vytvarujete bulku a necháte je na stole zakryté utěrkou odpočinout.
  3. Po 5-7 minutách odpočinku každý bochánek rozválíte do malého trojúhelníku (výborně to jde malým, jednoručním válečkem).
  4. Trojúhelník pak svinete do pevného rohlíku.

 

 
 
 
 

Rohlíky pečeme při vysoké teplotě

Všechny rohlíky nebo rohlíčky uložíte kynout na plech s pečícím papírem, pak je potřete rozšlehaným vejcem a upečte. Rohlíky (hlavně ty slané, přílohové) patří k pečivu malých tvarů, to se peče při vysoké teplotě a poměrně krátkou dobu. Pokud byste je pekli při teplotě nižší, trvalo by jim dlouho, než by se upekly - ale zároveň i vysušily. Takové rohlíky nejsou moc dobré a velice rychle tvrdnou.

Máte-li chuť na rohlíky plněné (na slano nebo i na sladko) můžete je vytvarovat jednodušším způsobem, z trojúhelníkových výsečí těsta.

Ať si vyberete kterýkoliv recept na domácí rohlíky, určitě se Vám povedou a rodině budou chutnat!

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům