Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jiný chleba ve vajíčku

Klasický chléb ve vejci - krajíce osmažené v osolených a rozšlehaných vejcích - zná určitě každý z nás. Máte-li chuť na změnu, osmažte nejprve cibulku a teprve na ní kostky chleba. Zalijte rozšlehanými vejci a dosmažte. Rychly a voňavý pokrm je během chvilky na stole.

Hodnocení receptu je 5,0 (60×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krajíce staršího chleba nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm osmažíme cibulku do světlé barvy. Krok 3: Po chvíli na cibulku přidáme kostky chleba a spolu dosmažíme. Krok 4: Zalijeme vejci, které jsme rozšlehali se solí a pepřem, dobře promícháme, aby se kostičky chleba vejci obalily. Už jen krátce dosmažíme. Krok 5: Na talíři ozdobíme pažitkou.

Zveřejněno 30. 6. 2009

Poznámka autorky cathleen

Kdysi jsem tenhle recept slyšela v rádiu a když jsem ho udělala poprvé, chuť jídla nás příjemně překvapila.

JE to chleba ve vajíčku....a NENÍ to chleba ve vajíčku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jiný chleba ve vajíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0gNN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jiný chleba ve vajíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0gNN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (52)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nemiešam, nechám stuhnúť na panvici ako placku...

Tuto variantu s nakrájeným chlebem jsem neznal. Časem určitě zopakuji :yes:

Miquel: moc pěkná fotka, díky!:-K

Toto dělám ze starších rohlíků a z chleba děláme "chlebáky" což jsou bramboráky bez brambor ( jedině pokud to chci vylepšit, tak tam 1 nebo 2 přidám). Je to fakt dobré :-)

Je to naozaj veľmi chutné. Často to robievam na raňajky. Ale výborné je použiť miesto chleba aj staršiu knedľu :-)

Helena Polášková 25. 6. 2016 18:35
Já jsem kdysi ráda dělávala tzv. "klausovu čínu" , a to tak, že jsem nakrájela starší chleba na nudličky a naložila ho na chvíli do stejných surovin jako čínu (sojová omáčka, koření, olej, sůl...), zasype se solamylem a smíchá s vajíčky (vajíčka naposled). Pak se smaží na rozpáleném oleji jako čína. Můžou se přidat i arašídy a nakonec na chvilku mražená zelenina dle chuti. Kdo má rá, může vy vypnutí přidat ještě proužky cibule a nechat je jenom trochu "zavadnout". Je to mňam a zvláště před výplatou...<3

Tento chleba ve vajíčku děláme běžně již mnoho let. Ještě přidáváme třeba kousek šunky nebo ang,slaniny a také trochu česneku. :-)

Toto jídlo znám minimálně 50 let. Je to moc dobré, já tam ještě vysmažím kousek domácího špeku, který to výborně provoní.

:yes::-Q

Karel Drlík: přímo z Kopřivnice?:-) Vypadá to dobře:yes:

Karel Drlík 23. 3. 2016 15:33
Zkuste nejdřív nasmažit kostky chleba a odložte bokem.Pak totéž s cibulí a šunkou nebo salámem . Na to dvě vajíčka ,míchat a přidat nasmažený chléb .Po spojení s vajíčkem přidat nakrájená dvě rajčata plus sůl a pepř.Nejchutnější je pokrm v létě při použití vlastních rajčat.Název té dobroty je Kopřivnické tajemství.Smažte v kastrolu nebo v pánvi s vyšším lemem.

Je to dobré a svůj účel to splní. Nic víc, nic míň...;-)

Já to dělám tak že osmažím kostičky šunky, přidám chleba, počkám než to bude křupavé. Naliji vajíčka rozšlehaná, poté otočím a na vrch nechám ještě roztéct plátky sýru.. MŇAMKA..

No to musi byt teda lahudka :-//

Kamil: Ochutnat, pak teprve kritizovat! :-p

Tématické fráze:
chleba ve vajicku, recept na chleba, praženice z hub, chleba recept, veselá bída recept, co se starým chlebem, chleba ve vajíčku recept, recepty z vajiček, recept chleba, co se starym chlebem recepty, chléb ve vajíčku, recept veselá bída, prazenice z hub recept, chleba ve vajíčku jinak, praženice, starší chleba, recept chleba ve vajicku, chleby ve vajíčku, smažený chléb ve vajíčku, starý chleba

Suroviny:
chléb, cibule, vejce, sůl, pepř, sádlo, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]