Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý dort s mascarpone a ovocem

Chceme-li oslavence a milovníky lehčích dortů potěšit sladkým překvapením, můžeme vyzkoušet tento nadýchaný dort ozdobený ovocem a kokosem. Smetanovou náplň navíc můžeme ochutit dle oblíbené chuti oslavence.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C. Dortovou formu o průměru 22 cm vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Následně ke sněhu vešleháme žloutky a olej. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto vlijeme do formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 170 °C asi 40 minut. Krok 3: Krém: Smetanu ke šlehání ušleháme s vanilkovým cukrem. Následně vešleháme mascarpone s moučkovým cukrem a nakonec přidáme zvolenou ingredienci do náplně. Krok 4: Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty. První plát natřeme krémem, přiložíme další plát a opět promažeme. Postup opakujeme i s posledním plátem. Poslední korpus potřeme i na povrchu. Krémem obmažeme i boky dortu. Následně boky posypeme strouhaným kokosem a povrch dortu ozdobíme ovocem. Necháme uležet v lednici.

TIP: Inspirace na dorty plněné a zdobené ovocem

Zveřejněno 29. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPkD6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPkD6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, olej, smetana ke šlehání, mascarpone, cukr vanilkový, cukr moučkový, čokoláda, kakao, vanilka, ořechy, káva, kokos, ovoce

Přidat fotografie receptu