Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláče s mrkví

Tyto mrkvové koláčky zaujmou neobvyklou, ale překvapivě harmonickou náplní z mrkve, medu a rozinek. Jemné kynuté těsto připravíme v domácí pekárně. Náplň dodá koláčkům originální chuť, která je příjemně odlišuje od běžných sladkostí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenika

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby trvání programu pekárny, kynutí a chlazení

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby trvání programu pekárny, kynutí a chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

asi 16 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience na těsto dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké. Spustíme program na těsto a necháme ho vykynout. Krok 2: Včas předehřejeme troubu na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Mezitím očistíme mrkev a nastrouháme ji najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přihodíme mrkev a krátce orestujeme. Vmícháme med a rozinky. Necháme vychladnout. Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 16 kousků a uděláme z nich kuličky, které rozložíme na připravený plech. Zakryjeme potravinovou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě 40 minut. Krok 5: Po vykynutí do každého bochánku vytlačíme důlek, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a naplníme připravenou náplní. Krok 6: Koláče pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut dozlatova.

TIP: Čím plnit koláče

Zveřejněno 3. 2. 2026

Poznámka autorky Lenika

Vyzkoušejte, jsou výborné!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Koláče s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82YN3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Koláče s mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82YN3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes: Určitě výborné, stojí za vyzkoušení. :-K

Zajímavý nápad...med, mrkev a rozinky k sobě krásně ladí.👍

Suroviny:
mouka hladká, mléko plnotučné, máslo, cukr krupice, droždí čerstvé, sůl, žloutek, vejce, máslo, mrkev, med, rozinky

Přidat fotografie receptu
]
]