V jakém pořadí vkládat suroviny do domácí pekárny? Náš videonávod vám to předvede
Domácí pekárna se už pro spoustu lidí stala nepostradatelným pomocníkem v kuchyni. A to nejen proto, že třeba zapeče šunkofleky nebo udělá marmeládu, ale hlavně dokáže připravit kynuté těsto nebo upéct chleba.
Kynuté těsto není třeba nijak vypracovat, domácí pekárna si s jeho přípravou poradí sama. Stejně tak nepotřebuje naši pomoc ani při přípravě a upečení voňavého chleba. Na nás zůstane jen navážení všech surovin a jejich vložení do formy pekárny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně vkládat suroviny do pekárny
Opět je to velmi jednoduché, stačí dodržet několik pravidel.
- Nejprve vložíme všechny tekuté přísady. Vodu, mléko, pivo, jogurt či kefír, vejce, olej ad. Do tekutin můžeme vsypat i sůl, nepřijde tak přímo do styku s droždím.
- Pak přijdou na řadu suroviny sypké. Mouka, koření, vločky, semínka, cukr aj.
- Teprve nahoru přijde droždí. Suché nebo čerstvé droždí z kostky, oboje nesmí předčasně přijít do styku s tekutinami, aby se neaktivovalo dříve, než má.
A nejen chléb! Pekárna uhněte a nechá vykynout jakékoliv jiné těsto, které po vytvarování upečeme v troubě. I zde je nutné vložit suroviny podle pravidel výše.
Podívejte se také, jak upéct vynikající vánočku z domácí pekárny - těsto připraví pekárna, vánočku upečeme v troubě.
Komentáře