Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta s kefírem a skořicí

Vláčná kefírová buchta se skořicí potěší jednoduchou přípravou i jemnou chutí. Těsto se míchá v jedné míse, takže je hotové během chvilky. Tento moučník je krásně nadýchaný a voňavý a s kávou bude naprosto dokonalý.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby chlazení

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 kus

Dortová forma o průměru 26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Včas předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Krok 3: Poté k nim přidáme prosátou mouku smíchanou se špetkou soli, skořicí a kypřicím práškem. Přilijeme kefír i olej a vše dobře promícháme metlou. Krok 4: Čtvrtinu těsta oddělíme a do zbylé části vmícháme kakao. Obě těsta vlijeme do připravené formy. Krok 5: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 30–35 minut podle typu trouby. Krok 6: Po vychladnutí buchtu vyjmeme z formy a polijeme čokoládovou polevou.

TIP: Jak udělat čokoládovou polevu se smetanou

Zveřejněno 5. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkjr3

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkjr3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Zrovna jsem přemýšlela, co dnes upeču. S kefírem a skořicí to bude jistě velká dobrota.

Suroviny:
mouka polohrubá, kefír, cukr třtinový, vejce, kakao, skořice mletá, olej, kypřící prášek do pečiva, sůl, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]