Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí roládky na paprice

Křehké a šťavnaté kuřecí roládky jsou skvělou volbou pro rodinný oběd i slavnostnější večeři. Při servírování je můžete šikmo rozříznout a odhalit tak efektní mozaiku masa, kterou doplní jemná smetanová omáčka. Podávejte s přílohou podle chuti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso přes fólii naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe plátky pršuta a pevně zabalíme. Závitky můžeme pro jistotu zavázat provázkem nebo spojit špejlemi. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Krok 3: V pánvi rozehřejeme máslo a olej a roládky zprudka opečeme ze všech stran. Pak je vyjmeme a přidáme nakrájenou cibuli. Krok 4: Cibuli orestujeme dozlatova a přidáme mouku. Osmahneme a za stálého míchání vsypeme mletou papriku. Už jen krátce zarestujeme a zalijeme vývarem. Pokud není vývar slaný, tak osolíme. Krok 5: Roládky vložíme zpět do omáčky. Přivedeme k varu a dusíme na mírném plameni doměkka asi 20-25 minut. Nakonec přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem a prohřejeme. Krok 6: Kuřecí roládky podáváme se smetanovou omáčkou a přílohou dle chuti.

TIP: Oblíbené recepty na nejlepší přílohy

Zveřejněno 9. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx8E0

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx8E0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, pršut, máslo, olej, cibule, paprika sušená sladká, mouka hladká, vývar drůbeží, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]