Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z paprikových lusků s bramborami a vejci

Dopřejte si sytou a hřejivou polévku plnou paprik, brambor a vařených vajec. Její příprava je snadná a přesto vás okouzlí vůní bylinek a mleté papriky. Díky smetaně má polévka lahodnou krémovou konzistenci, kterou si zamilujete.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby vaření vajec

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby vaření vajec)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vody dáme jen tolik, aby byly brambory ponořené. Krok 2: Papriky omyjeme, rozřízneme, odstraníme jim jádřince a nakrájíme je na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém oleji dozlatova. Přidáme papriky, bylinky a krátce orestujeme. Krok 3: Zasypeme mletou paprikou a za stálého míchání necháme rozvonět. Poté zalijeme vývarem a vlijeme uvařené brambory i s vodou. Dle potřeby osolíme a opepříme. Krok 4: Ve smetaně rozmícháme mouku a pro jistotu, aby nevznikly hrudky, přes jemné sítko vlijeme do polévky. Povaříme ještě alespoň 15 minut. Krok 5: Mezitím oloupeme vejce a nakrájíme je na nudličky. Polévku rozdělíme do talířů a posypeme vejci.

TIP: Vyzkoušejte smetanovou omáčku z pečených paprik

Zveřejněno 10. 2. 2026

Poznámka autorky RubyRom

Sušené polévkové bylinky obsahují například celerovou nať, petrželovou nať, libeček a pažitku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8BP5

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8BP5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
paprika, brambory, paprika sušená sladká, olej, máslo, cibule, bylinky, vývar zeleninový, smetana na vaření, mouka hladká, sůl, pepř mletý, vejce

Přidat fotografie receptu
]
]