Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Housky na burgery

Domácí burgerové housky jsou nadýchané, jemně nasládlé a po upečení krásně zlatavé. Tyto housky s vůní másla vytvoří dokonalý základ pro šťavnatý domácí burger. Jejich příprava je jednodušší, než se zdá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

sab.pol@ sab.pol@

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez dob kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

cca 8 housek

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy odvážíme veškeré suroviny na těsto. Můžeme použít i domácí pekárnu. Pomocí robota nebo ručně uhněteme hladké těsto, které necháme v teple zhruba hodinu kynout. Krok 2: Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a zlehka propracujeme. Propracované těsto rozdělíme na 8 stejně velkých dílů a z každého uděláme bochánek ve tvaru hamburgerové housky. Krok 3: Hotové housky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, zakryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout. Krok 4: Včas rozehřejeme troubu na 180 °C. Krok 5: Po vykynutí housky mírně zmáčkneme dlaní a potřeme rozpuštěným, mírně vychladlým máslem. Pokud chceme, můžeme housky posypat sezamem. Krok 6: Housky pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C zhruba 15-20 minut.

TIP: Jak připravit domácí burger

Zveřejněno 11. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Housky na burgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2JyX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Housky na burgery

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2JyX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, voda, máslo, vejce, med, sůl, droždí sušené, máslo, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]