Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí plátky na cibuli se smetanovou omáčkou

Rychlý a lahodný oběd či večeři vykouzlíte z kuřecích prsou, cibule a smetany. Chuť pokrmu bude díky sladké chilli omáčce a worcesterové omáčce lehce pikantní. Nejlépe se tento pokrm hodí podávat s vařenými bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 33 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 23 min

33 min (10 min příprava + 23 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné kuřecí maso nakrájíme na 6 stejně silných plátků a lehce je naklepeme. Posypeme je česnekem, pepřem, solí, pokapeme chilli omáčkou a rukama dobře promneme. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká céčka a v tlakovém hrnci na rozehřátém oleji pozvolna restujeme 10 minut. Krok 3: Orestovanou cibuli odhrneme ke kraji hrnce, přidáme plátky masa, které zprudka po obou stranách opečeme. Poté podlijeme vývarem. Přidáme worcesterovou omáčku, zamícháme a hrnec uzavřeme poklicí. Krok 4: Od doby varu, kdy snížíme plamen na minimum, vaříme pod tlakem 6 minut. Poté hrnec ochladíme, opatrně otevřeme a plátky masa vyndáme stranou. Krok 5: Šťávu prudkým varem necháme z části odpařit a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby přidáme smetanu, dochutíme a 2 minuty povaříme. Krok 6: Do šťávy dáme prohřát plátky masa a podáváme s vařenými brambory.

TIP: Tlakový hrnec - jak v něm vařit

Zveřejněno 28. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY6rJ

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY6rJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
prsa kuřecí, česnek granulovaný, pepř mletý, sůl, omáčka chilli sladká, olej, cibule, omáčka worcesterová, vývar kuřecí, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]