Plátky pod cibulí

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Vepřové maso 4 názory

Suroviny

4 plátky vepřové krkovičky (krůtí, kuřecí prsa)
2 velké cibule
20 dkg uzeného tvrdého sýra
sůl
pepř
mletý kmín
červená sladká paprika
kousek másla
3 lžíce oleje
sójová omáčka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékací mísy položíme vedle sebe plátky masa, které jsme potřeli olejem a ochutili předepsaným kořením nebo libovolnou kořenící směsí.

  2. Na plátky masa nakrouháme na půlkolečka 2 velké cibule, zakápneme sójovou omáčkou a dáme několik malinkých kousíčků másla.

  3. Navrch nasypeme vrstvu nahrubo nastrouhaného uzeného eidamu, který lehce poprášíme paprikou.

  4. Do zapékací mísy nalijeme asi 2 dl vody (pokud máme použijeme vývar), přikryjeme víkem a dáme péci do trouby na 200°C cca 50–60 minut.

  5. Jako přílohu k tomuto jídlu doporučuji šťouchané brambory s cibulkou a petrželí, které jsou omaštěny slitou šťávou ze zapékací mísy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plátky pod cibulí

Tématické fráze: plátky masa na cibuli plátky s cibulí krůtí prsa zapečené s cibulí a smetanou plátky na cibuli recept na pečení v lorne plátky masa z lorny zapečené plátky masa s cibulí kuřecí plátek s cibulí se smetanou recepty plátky cibule zapečené kuřecí plátky v cibuli cibule na plátky kuřecí prsa na kmíně a cibuli maso s cibulí recepty naší rodiny 2