

Krůtí plátek v hořčicovo-smetanové omáčce
Suroviny 4 porce
- 4 krůtí plátky (mohou být i kuřecí)
- 1 cibulka
- 2 lžíce másla
- 1 větší lžíce hladké mouky
- 1/2 l vody
- 1/2 kostky bujonky(já dala drůbeží)
- 1 lžíce polotučné hořčice
- 1/2 hrnku smetany na vaření
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- olej (na maso)
Postup přípravy receptu
Na másle si zpěníme cibulku, zalejeme vodou, přidáme bujonku, sůl a pepř. Za občasného šlehání povaříme aspoň 3O min.
Mezitím si naklepeme krůtí plátky. Osolíme, opepříme a posypeme jemně gril. kořením. Opékáme na oleji do měkka.
Do omáčky dáme hořčici a zjemníme smetanou.
Zkusila jsem dát do omáčky trochu nastrouhaného tvrdého sýra, nemusela by být špatná i Niva.
Já jsem k tomu dala rýži s podušenou mraženou zeleninkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí plátek v hořčicovo-smetanové omáčce
-
Výborné
-
Dneska jsem to uvařila a je to vážně mňamka...
Jako přílohu jsem zvolila těstoviny. Ukládám si k oblíbeným a určitě rozešlu kamarádkám...
-
Dnes jsem udělala k obědu, přítel si pošmakoval, dobrej typ
do omáčky jsem sýr nepřidávala.
-
jitush, někam ti zmizela ta mouka, předpokládám, že ta je důvodem půlhodinového vaření v první části
...jinak moc pěkné, se sýrem určitě lahůdka...vyzkoušíme
-
Absolutně výborné!
Děkuji za nový recept :) -
-
Krůtí plátek nikdy nezklame
, a máš moc pěknou fotku
-
-