Kuřecí plátky v omáčce

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

1 kg kuřecích prsou (bez kosti)
2 šalotky
2 stroužky česneku
125-150 ml smetany ke šlehání
voda nebo kuřecí vývar na podlití
sůl
mletý bílý pepř
čajová lžička sušeného tymiánu
čajová lžička celého kmínu
trochu oleje
kousek (plátek) másla
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a lehce přeřizneme napůl (neprokrojujeme do konce). Maso dáme na talíř, osolíme je a opepříme. Lehce je poklepeme paličkou na maso, ale ne moc, abychom je zas nerozklepali příliš.

  2. Připravíme pánev s trochou oleje, na něm orestujeme kuřecí maso. Mezitím nakrájíme na jemno oloupanou šalotku a dáme ji stranou do malé misky.

  3. Když máme kuřecí maso orestované, vyndáme jej zvlášť na talíř a do pánve přidáme plátek másla, do kterého vhodíme najemno nakrájenou šalotku a najemno nastrouhaný česnek. Celé to necháme zpěnit.

  4. Do pánve nalijeme smetanu a metličkou mícháme, potom opatrně za stálého promíchávání přidáváme na zředění vodu nebo kuřecí vývar. Dále přidáme tymián a kmín, bílý pepř (stále mícháme), popřípadě můžeme dolít vodu.

  5. Maso vrátíme zpět do pánve a necháme mírně v omáčce povařit. Hotovou omáčku vypneme a podáváme ideálně s rýží.

Poznámka

Dnes jsem nevěděla vůbec co na oběd, až mě napadlo tohle jídlo. Sice jsem to vymyslela na rychlo, ale musím říct, že se jídlo povedlo. Oběd byl moc dobrý, takže kdo nebude rychle vědět, co na oběd, tak určitě doporučuji. Věřím, že se na tom pochutná celá rodina stejně, tak jako u nás :)

P.S. Kuřecí prsa jsem dělala z kila, doma nás je víc, tak ať to máme na víc dní, ale můžete to udělat klidně i z 500 g masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 876 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí plátky v omáčce