Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní motýlci z perníkového těsta

Perníčky jsou variabilní na jakoukoliv příležitost. Typickým kořením provoněné máslové těsto vykrájíme do jarních tvarů – motýlků. Ty po upečení efektně dozdobí barevná poleva z čokolády. Se vzory křídel tak můžete nechat průchod své fantazii.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby odležení těsta

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

asi 60 kusů motýlků (podle velikosti formičky)

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto a necháme ho 30 minut rozležet. Krok 2: Z těsta poté na lehce pomoučněné ploše vyválíme plát 3 mm silný a vykrájíme tvar motýlků. Krok 3: Troubu předehřejeme na 160 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Vykrájené motýlky dáme na plech, potřeme je vlažnou vodou a pečeme při teplotě 160 °C 8–12 minut. Krok 5: Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Pokud je příliš hustá, naředíme ji podle potřeby tukem. Asi 80 g čokolády necháme původní bílou barvu a zbytek rozdělíme na několik dílů a každý obarvíme jinou barvou. Krok 6: Motýlka namočíme do bílé čokolády a po jejím zatuhnutí, dokreslíme štětečkem vzor na křídlech.

TIP: Perníčky můžeme zdobit i velikonočně

Zveřejněno 9. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w75G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w75G

Marie

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, máslo, med, rum, soda jedlá, koření do perníku, čokoláda bílá, potravinářské barvivo gelové, tuk ztužený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]