Rychlá a chutná večeře - "čína" z hlívy a pórku

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Houby 2 názory

Suroviny

300 g hlívy ústřičné
1 menší pórek
1 PL sojové omáčky
1 PL worcesterové omáčky
olej, mletý pepř
špetka uzené papriky
sůl
2 větší rajčata
1 PL solamylu
libeček (petrželka)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pórek pokrájíme na kolečka. Hlívu ústřičnou a omytá rajčata nakrájíme na menší kousky, promícháme s olejem, sojovou omáčkou, uzenou paprikou a lžící worcesterové omáčky.

  2. Přidáme podle chuti sůl, libeček, pepř, zamícháme a necháme v chladu cca 15-20 minut odležet. Před restováním přidáme k naložené hlívě lžičku solamylu a promícháme.

  3. Pokrájený pórek orestujeme na oleji na pánvi, přidáme naloženou hlívu, zamícháme a dál restujeme doměkka. Dochutíme sojovou omáčkou, pepřem podle potřeby.

Poznámka

Výborné je také přidat k hlívě pokrájenou a vypocenou cuketu. Přidala jsem 2 stonky zeleného chřestu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 265 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá a chutná večeře - "čína" z hlívy a pórku

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo